• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Review #luckyblog 9: Kasihku Amani

Salam Syawal ke-19 buat semua! 

Full lockdown, full lockdown juga...tapi itu bukan jadi pemusnah harapan untuk kita terus hidup bertamadun di bawah negara yang satu.

Hari ni, AO akan review blog yang mendapat tempat ke-9 pada contest #luckyblog yang lalu. Blog yang paling awal sertai contest. Saya berharap sangat dapat bagi baju baru buat pemilik blog ni, tapi sayang....hadiah menjadi milik yang lain. 

Tapi takpe, nombor 9 pun tetap dapat hadiah tau. Sagu hati duit raya tu. Tak banyak, tapi adalah buat rezeki orang lain..

Review #luckyblog 9: Kasihku Amani

Review blog kasihku amani by AO

Kasihku Amani atau saya selesa memanggil beliau dengan nama Kak Sha adalah antara blogger awal yang saya kenal juga pada tahun yang sudah. 

Beliau terkenal dengan kerajinan dalam mengongsikan segala bahan bacaan yang beliau khatam. Entri Kak Sha banyak giler! Tahun ni sahaja, Kak Sha dah tulis sebanyak 460 entri! Pergh!! Hebat sia!

Kasihku Amani Archive

Bukan senang nak konsisten menulis setiap hari, atau palinglah 5 entri seminggu. Tapi Kak Sha, boleh dikatakan setiap hari akan update blog beliau. 

Apa yang menarik di blog Kasihku Amani?

Review!

Kak Sha memang rajin buat review buku, movie, produk dan antara blogger paling aktif meriahkan segmen anjuran blogger lain. 

Yang paling terkini Kak Sha ada buat review satu movie yang saya baru tengok jugak. Iaitu, 'Army of the Dead'. Saya tertidur-tidur tengok movie tu...alahai lambat dia....memang menguap sampai berair jugak lah mata.

Sedar-sedar adik cakap, dah habis...

Patutlah Kak Sha rajin membaca, Pembantu Pustakawan jugak rupanya. Kerjaya idaman betullah. Kak Sha jugak ada cita-cita nak buka bookcafe suatu hari nanti. 

Jangan lupa announce tak soft-launching nanti. Tunggulah zaman covid berakhir, suapaya kita dapat bersama raikan kemeriahan bookcafe..

Dari Segi Design?

Simple dan classic.

Kak Sha masih kekalkan template lama blogger seperti awal penubuhannya. Tu yang masa kak Sha join, saya teringin sangat nak bagi wajah baru, tapi belum ada rezeki lagi. 

Takpe, ada rezeki lain, kita kongsi sama nanti ya :D

Link Media Sosial Kasihku Amani

Blog

Instagram

Kad Raya buat Kasihku Amani

Yup...maafkan saya diatas kelewatan menghantar kad raya. Vibe raya dah habislah AO, kemon....hahahaha...

Sokay, anggaplah dunia maya, Syawal masih meriah seperti dulu kala.

Kad Raya buat Kasihku Amani

Orite, sampai disini saja dulu review kita. Bersambung lagi dengan review akan datang!

Stay Safe everyone and happy blogging!

Comments

  1. Ok rasa pernah masuk sekali blog sha... Insyallah bole msk list nnt ��

    ReplyDelete
  2. Kak sha memang rajin update entri. Boleh dikatakan setiap hari akan ada entri kak sha! Kagum dengan semangat kak sha :D

    ReplyDelete
  3. Selalu jugak singgah kat blog kak sha . Memang xjemu2

    ReplyDelete
  4. Terima kasih AO.. terharu sangat.. 🥰🥰🥰🥰🥰

    ReplyDelete
  5. Kak Sha memang aktif sangat-sangat dalam buat review buku.. Walaupun kami sama bidang dalam pekerjaan, tapi akak memang takleh lawan la dengan kak Sha dalam bab baca buku... hihihi memang tabik spring dengan kak Sha.. And kak Sha antara blogger yang paling aktif dalam carta bulanan akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak shikin yang banyak membaca pun boleh tewas, saya ni sebulan satu buku pun lambat nak habis. tapi alhamdulillah bulan ni habiskan dua buku. eh bulan lepas...target bulan ni nak habiskan 3 buku. >_<

      Delete

Post a Comment