• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Menang Hadiah Contest Syu Deris

Salam blogger semua!

Alhamdulillah, hari Ahad yang santai begini AO nak kongsikan sedikit cerita gembira buat semua.

Apa dia cerita tu?

Eh, baca tajuk pun dah tahulah cerita dia. Ha...AO menang hadiah dari Kak Syu Deris sebab sertai dan mendapat tempat PERTAMA bagi contest # riang raya yang dianjurkan tempoh hari.

Rezeki memang tak pernah salah alamat. Post bagi contestnya korang boleh baca sini; Riang Raya Bersama Syu Deris

Menang Hadiah Dari Syu Deris

AO pun awalnya saja je join. Takdelah nak fikir menang tak menang, tapi bila dah join memang berharaplah untuk menang ye dak?

So, dengan rajinnya kita buat semua requirements contest. Senang je. Buat satu post dengan ucapan Selamat Hari Raya. 

Raya tahun ni sekejap je AO lalui, sebab dah kena masuk kerja setelah sekian lama berehat panjang. Tup, tup...bila contest tamat pulak, AO tak semak. Tengah blogwalking baru perasan senarai pemenang.

Senarai pemenang contest Syu Deris

Pastu teruja sensorang! Eh, aku menang ! Eh, eh tak sangkanya!!!!

Dan kelmarin dulu, hadiah yang dimenang sudah pun selamat tiba dirumah. Siap basuh dah pun. Kain batik beserta tasbih digital warna oren. Awee...terima kasih kak Syu! Dah lama rasanya tak dapat hadiah, baru merasa balik tahun ni meriah terima hadiah. 

Tahniah juga diucapkan buat semua pemenang. Ramai jugak yang kongsi gambar hadiah mereka tempoh hari. AO ada jugak kongsikan di laman IG, baru hari ni up dekat blog. Sebagai tanda penghargaan buat Kak Syu Deris diatas anjuran contest #riang raya.

Ada rezeki, sila-silalah jemput AO lagi ya. 😉

Sampai sini saja dulu cerita hadiah kita. Panjang usia, bersua lagi di entri akan datang!

Be safe and Happy Blogging everyone!

Ulasan

  1. Tahniah AO! Lawo warna pink kain batikkk tuuu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kain dia pun sedap tiqah. jenis lembut dan sejuk gitu...

      Padam
  2. Tahniah!!Harap AO suka pilihan colour tu 😁.

    BalasPadam
    Balasan
    1. suka sangat kak syu! terima kasih banyak-banyak atas hadiahnya ^_^

      Padam
  3. Tahniah, AO! Cantik corak dan warna kain tu.

    BalasPadam
  4. Tahniah! Lawa pulak tengok tasbih tu. 👍

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah lawa n cute sebab dia warna oren

      Padam
  5. Alhamdulillah, tahniah AO..

    BalasPadam
  6. Auch.. warna pink bah atu kain batiknyaaa.

    BalasPadam

Catat Ulasan