• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

#RIANG RAYA Bersama SyuDeris

Salam Aidilfitri buat warga blogger sekalian!

Sempena masih berada di bulan Syawal ini, jomlah kita meriahkan contest anjuran blogger Syu Deris. Boleh klik banner untuk join atau klik link [sini].

Syarat Penyertaan:-

  1. Follow media sosial
  2. Buat Post
  3. Copy banner dan backlink
  4. Sediakan gambar raya beserta ucapan
  5. Tag 3 rakan berserta slogan raya "Teman Ray! Miker raya ke idak?" 
  6. Hantar link penyertaan

Bagi memenuhi syarat ke-4, ini adalah gambar raya AO beserta ucapan bagi tahun ni;

Ucapan dan gambar raya 1442H bersama AO

Gambar raya tu tak cukup ahli, tapi kita tetap bergambar dengan ahli keluarga yang ada. Tengah malam baru nak bergambar selfie bagai kan! 😅

Itupun pergi ambil tempahan kek dengan kawan umi. Padahal boleh je pakai baju biasa, tapi nak juga bersarung baju raya. Baju raya tahun ni tak ada. AO hanya guna balik baju raya tahun 2013. Alhamdulillah masih elok dan muat. Tudung jelah yang ada dibuat tudung raya. Yang lain tak kisah dah ada ke tak...

So, macam mana korang raya? Sambut ke tak sambut, yang penting hari pertama raya, AO habiskan dengan lepak dalam rumah sambil makan juadah raya. Tak banyak pun, tapi adalah...sekadar ambil syarat.

Untuk sesi slogan dan tag;

AO tag rakan blogger untuk sama-sama meriahkan contest ni iaitu; Kak Shikin, Rabia, Kekja 

"Teman Raya! Miker raya ke idak?"

All the best semua dan Happy Blogging!

Comments

  1. Mekaseh join contest akak tau AO.Cantek sangat gambar raya nyer!!Kreatif2!!All the best!!Matriraye😁

    ReplyDelete
  2. All the best untuk GA ini, AO.

    ReplyDelete
  3. All the best, AO! Tengah malam baru nak bergamba pun bolehhhhh

    ReplyDelete
  4. alamak kite xde gambar raya..sebab pagi raya pon pkai baju tidur..hahah
    selamat hari rayaaa

    ReplyDelete
  5. Best of luck, AO.. Semoga ada rezeki untuk awak..

    ReplyDelete

Post a Comment