• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Cuci-cuci blog

Sejak dua menjak ni AO perasanlah, blogspot banyak ubah beberapa fungsi dan ada beberapa error yang membuatkan kita rasa macam annoying nak update . Naik menyampah dan rasa macam blergh sangat! Emosi pun terganggu bilamana beberapa item dah tak berapa nak berfungsi sangat.  Jadi hari ni, selepas tengok ramai rakan blo…

Sejak 2021 menjelma...

Well....aku tahu bukan aku seorang je yang masih keliru samada tahun lepas itu tahun 2019 atau 2020. Dan aku, masih lagi fikir yang ianya seolah tahun 2018. Huh...what a year... Salam blogger semua! Kabare kalian, pe cer? Aku macam ni lah. In between life at the edge and binge-watch sitcom as the distraction of realit…

Pengalaman Guna Grab Express

Hari Khamis yang lalu, seperti yang dijanjikan, AO telah menghantar buah Melon Manis Terengganu tajaan Golden Fresh Fruits kepada peserta Segmen Wanna Be My GFF tempoh hari bagi yang menetap disektiar Shah Alam.  Dan peserta yang bertuah dapat merasa buah istimewa ini menjadi milik blogger Ika Shoid ! Lambat jugakla…