• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Menang Hadiah Contest Syu Deris

Salam blogger semua! Alhamdulillah, hari Ahad yang santai begini AO nak kongsikan sedikit cerita gembira buat semua. Apa dia cerita tu? Eh, baca tajuk pun dah tahulah cerita dia. Ha...AO menang hadiah dari Kak Syu Deris sebab sertai dan mendapat tempat PERTAMA bagi contest # riang raya yang dianjurkan tempoh hari. Re…

Wajah Raya Blog TTBC

Salam Blogger kepada kalian semua yang setia menatap laman oren ini. Lama rasanya tak berceloteh. Korang semua okay tak PKP so far? AO masuk PKP kali ni, haa sibuk meriahkan bilik tukar deco semua. Maklumlah nak upgrade workspace sendiri, baru sekarang dapat rasa bilik idaman ye dak...bak kata omputih, better late tha…