• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Review #luckyblog 5: Atiqah Najihah's Blog

Salam Blogger sekalian. 

(Sikit je lagi sesi review ni, sikit je...) Pasni korang boleh baca entri pasal blog yang AO sudah selesai design. Eh, review lagi tu...hahaha

Takpe, layankan ajelah.

So, siapakah gerangan peserta bertuah yang pernah mengungguli dua minggu berturut-turut di tempat pertama?

Ha...jom kita lihat pemenang yang ke-5 bagi contest #luckyblog tempoh hari!

Review #luckyblog 5: Atiqah Najihah's Blog

Review Blog Si Gadis Kidal by AO

Pada awal minggu, AO memang letak harapan yang tinggi kepada blogger Atiqah. Memandangkan beliau antara yang terpantas lari meninggalkan peserta lain tidak terkejar buat dua minggu berturu-turut.

Lepas masuk minggu ketiga dan keempat, masa AO dah mula kurangkan waktu sedikit demi sedikit, blog Atiqah mula tertinggal dua, tiga langkah. 

Masa tu macam, eh...eh...eh...biar betik!

Tapi, AO biarkan saja. Seronok pulak tengok sesi kejar mengejar ni. Hahahah 

Takdelah...baru namanya contest. Pengadilan berdasarkan usaha gitu!

So, mungkin belum rezeki blogger Atiqah lagi untuk mendapat baju blog baru. Siapa tahu, ada rezeki nanti blogger Atiqah dah boleh beli baju blog baru sendiri.

Apa yang menarik di Atiqah Najihah's Blog?

Kalau berdasarkan URL blog, kita dapat lihat yang Atiqah (pemilik blog ini), merupakan seorang Gadis Kidal!

Lahir pada tahun 1997, dan seorang graduan di UiTM Seri Iskandar dalam Ijazah Sarjana Muda Ukur Bangunan, tidak menjadi alasan untuk beliau tidak ceburi dunia blogging.

Berdasarkan maklumat yang ada dalam blog Atiqah, dulu beliau pernah ada blog. Kemudian blog tu dipadam dan diganti dengan blog yang lebih bermanfaat dan punya tujuan (AO syak semua blogger pernah alami situasi yang sama. Ada blog, delete, buang blog baru)

Atiqah sangat rajin buat artikel yang mengikuti arus semasa. Aktif menulis dan melontar pandangan dalam menyuarakan pendapat. Kalau siapa suka berbahas, bolehlah sertai ruangan komen di blog beliau. 

Kadang rasa macam mini Facebook pun ada, tapi baguslah. Kupasan yang menarik untuk diketengahkan.

Kadang AO tahu isu semasa pada kupasan beliau ja. Senang. Nak belek Facebook kadang, skipping dan screening ja. 

Dari Segi Design?

Blogger Atiqah menggunakan warna pastel keunguan sebagai latar. Design yang kemas, teratur dan mudah dibaca. 

Miliki struktur yang mudah difaham dan tiada kecelaruan. Harap satu hari nanti AO ada kerajinan untuk lelong header secara terbuka, bolehlah designkan header blog untuk Atiqah. hahaha

Tapi, buat masa sekarang, masa tu sangatlah kritikal. Sampai kalau ada yang tak tahu nak buat masa dengan masa, nak je saya beli. >_<

Okay enough merepek!

Link Media Sosial Blog Atiqah Najiha's

Untuk yang masih belum follow semua laman media sosial Atiqah, boleh jenguk dengan link di bawah ni;

Blog

Instagram

Twitter

Kad Raya buat Blogger Atiqah

Kad Raya buat Blogger Atiqah by AO

Maka, usai sudah sesi review bersama AO kali ni. Eppppp jangan chow lagi, ada empat blog lagi yang AO akan review. 

Sila-sila jangan segan silu komen, follow dan support rakan blogger kita.

Hidupkan komuniti blogger dengan sokongan dan persaingan sihat gitu.

So, papehal roger. Stay safe and happy blogging!

Comments

  1. Atiqah ni rajin komen blog rabia

    ReplyDelete
  2. Seorang blogger yang rajin tinggal komen setiap entri terbaharu.

    ReplyDelete
  3. Jatuh no 5 sebab kerja part time hahaha, tak sempat nak collect points every one hour >.<
    Btw thanks alot AO! Mini facebook pun boleh HAHAHAHA :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe...faham-faham....haah macam mini facebook. saya baca dekat situ je senang dan lebih kukuh sikit infonya. sebab atiqah dah kaji, pastu ulas, saya tukang baca. hehehehe

      Delete
  4. Seorang blogger yang baru saja masuk dalam carta bulanan akak tapi dia pun aktif jugak kejar mengejar dalam carta tue.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeee...siapa yang takmau kejar mengejar ni kalau ada hadiahnya kak shikin....dah lama tak dapat hadiah kan...teringinlah satu...

      Delete
  5. Rajin blogwalking dan kaki komen ni dik Atiqah kita... akak suka baca cerita perkongsian Atiqah di blog.

    ReplyDelete

Post a Comment