• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Tamat sudah sesi fisioterapi

Alhamdulillah sesi appointment semalam berjalan dengan lancar dan penuh kegembiraan sebab............


sebab dah TAMAT!!!!



Mestilah happykan...tak payah dah nak prepare mental jiwa kena hadap pakar fisio, senyum sengih di balik mask...dan paling best sekali tak payah dah nak kelelahan fikir pasal appointment pada hari seterusnya!


Untuk yang belum tahu kenapa aku perlu jumpa pakar fisio ni, korang bacalah cerita penuhnya [kaki retak, jiwa yang parah].


Enam bulan jugaklah nak betul-betul helok. Pastu sebagai menghargai setiap detik kebebasan, kitaorang habiskan masa dengan bergambar. Macam simple je kan...bergambar berdiri eloknya...sekarang baru merasa nikmatnya berdiri dan berjalan kembali normal. Syukur pada Ilahi!


Cuma berlari tu masih kelihatan awkward lagilah. huhuhu


Masa sesi fisio terakhir semalam, aku hampir pitam. Pasai pa? Pasai aku kurang tenaga! Macam kelakar pulak rasanya. Tapi, tu lah...aku ni asal work out takleh lelama. 5 minit ke 15 minit je mampu. Lebih dari tu, masyaAllah..boleh pucat lesi mukanya.


Baju aku bawak ke sini tu cuma dua je. Dua-dua pulak baju zaman diploma dulu. Arau tetap dihati gitu! hahaha


Pastu adalah yang komen, katanya; aku makin berisi. Suka hatilah labu, janji yang berisi tu aku. Tak suruh pun kau angkat kan. Dugh sungguhlah. *rolling eyes*


Entahlah, aku macam tak suka bab-bab orang suka nak compare kita dulu, sekarang, akan datang etc. yang laluinya itu kita, jadilah pengukur untuk diri sendiri. Takyahlah nak kata orang. Haa....kan dah moody tak pepasal. 


Paling tak boleh bla, siap pesan lagi; 'Lepas ni janganlah ganas-ganas pulak...'


Weh, aku duduk dalam kereta je pun. Duduk seeloknya, dan benda nak jadi dah pun kan. Bukan aku pergi terjun tingkat sebelas pun. Panas amat nih! sabar sabar sabar....


Memanglah dulu masa kecik, aku pernah sedut biji tasbih, kena jahit kepala (jatuh tangga), operate mata (masuk kaca)...standardlah kan zaman bebudak dulu...Tapi...orang yang suka komen itu ini, tak pernah ada dengan aku pun sepanjang semua situasi tu. So...say no more...(bitternya aku hahahaha)


Okaylah, lepas ni kita main depan laptop saja. Takdelah ganas sangat an. 



So, listen here darling, honey, bamboo,...I am just trying to love figuring and holding out my shit together, without disturbing anyone else life, so just... just let me be me...

You only walked in through a few chapters of my life, act like you being there forever...mende....


Aku ingat aku boleh je let go benda simple as 'makin berisi'. Tapi, sampai sudah aku terfikir...'berisi sangat ke aku'? Sudahnya aku rant dekat sini. Jadahnya lahai...


Betullah kata keramat; 'OMG, Shut Up!'


Yup, yup...I shut up now...

Ulasan

  1. Waaaaa tahniahhhhh dah bebas daripada fisioterapi! Semoga lepas ni bertambah lagi sihat ☺️

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank you atiqah! :D
      insyaAllah akan terusan berusaha untuk sentiasa sihat "D

      Padam
  2. Alhamdulillah..Semoga Allah berikan kesihatan yang baik. Aaminn..
    Semacam seram dengan kisah zaman kanak-kanak tu.
    Apapun, be happy and take care ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. hahaha itulah zaman kecil main tu memang tak ingat dunia. gitulah nya kak ^_^!

      thank you kak! and be happy too!

      Padam
  3. Alhamdulillah.. Tahniah ye.. Berjaya mengharungi proses fisioterapi.. Faham sangat perasaan tu..
    Part komen manusia ini memang menyakitkan hati.. Faham.. Takpe, luahkan je kat blog dari simpan dalam hati..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha...itulah kak...haraplah lepasni seorang AO tak mudah sgt sentap ^_^!
      ..tapi bab-bab berisi ni, sape jelah dapat telan...huhuhuhu

      Padam
  4. Pedulikan la cakap orang tu. Dalam hidup kita ni kan, banyak benda kita kena buat bodoh, kalau nak happy. Hehe. Alhamdulillah, Alien Oren dah boleh jalan dengan baik. Itu lagi penting. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannn...sepatutnya macam tu lah saya fikir dan kena buat...tapi tiber dia overthink. haish...masih lagi belajar untuk buat bodoh pada cakap2 orang...

      alhamdulillah sangat kak lega pulihnya dah tak perlu nak susahkan orang :D

      Padam
  5. finally habis!!! and betul la, lepas ni jgn ganas2 sngt.. apa kah .. duduk dlm kereta elok2 pun, klu nahas nak jadi.. bukan kita tau kan... hopefully semua akan okay lepas ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaAllah kita takkan geganas. :D

      amin....thank you atie! "D

      Padam
  6. Yes Queen! Screw what people wanna say. Focus on you je. Everyone else is just supporting characters in your story. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. aweee...thank you!!! "D
      i try to be more chill after this...
      still learning on everything...
      "D

      Padam
  7. yey! semoga AO diberikan kesihatan yang baik dan terus kuat yaa :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aminnnn! thans fot hte wish diyanieee! :D

      Padam
  8. Alhamdulillah, semoga beroleh kesembuhan sempurna. Jaga diri baik-baik. Pedulikan cakap-cakap orang yang boleh kacau emosi kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah! thanks for the wish farrah!

      itulah..syuh syuh syuh to that voice! "D

      Padam

Catat Ulasan