• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Blog Refreshment for Amazing Distance

Salam Blogger sekalian dan Salam Isra' Mikraj buat seluruh umat Islam!


Daku baru perasan minggu ni langsung tadak entri. Mana tah pergi menghilang. Terlalu sibuk cuci mata cari laptop baru. Doalah sebelum raya nanti, dapat jugak rasmikan laptop baru...(amin!)


Oh ya, minggu lepas aku ada tolong bagi nafas segar dekat blog Amazing Distance.


Refreshing looks for Amazing Distance

Untungnya blog Amazing Distance ni, dia dah guna template Etsy. Senanglah aku tolong refresh seperti yang diminta. 


Antara yang aku tukar adalah:

  • Warna blog
  • Favicon
  • Header blog
  • FREE Instagram Highlights!

Selebihnya masih kekal sama. Selepas selesai, aku akan tolong blastkan perubahan blog ni dekat semua soc-med. Ha....barulah bersemangat sikit nak berblogging lepas ni. Korang boleh tengok perubahan sebelum dan selepas dia.

Sebelum


Before refreshing


Selepas


After Refreshing


Kalau nak tengok secara live, boleh usha:


Ada yang nak bagi nafas segar dekat blog jugak? Kalau ada meh komen sikit, insyaAllah AO boleh tolong 😎


💀🍊

Ulasan

  1. uish.. lawanyaaa. ni yang.. jeles ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. makseh mbak. ayuh kita bagi nafas segar pada blog "D

      Padam
  2. wah semoga laptop nya dapat cepat ye :D

    BalasPadam
  3. Cari laptop jenama apa? Oh cantik perubahan blog tersebut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jenama huawei dalam pilihan kak. terima kasih "D

      Padam
  4. comeinyaaa...ish ni nak cari template etsy ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa sila-sila AD, rambang mata dibuatnya "D

      Padam
  5. Cantik lepas refreshment blog tu. kombinasi warna yang ceria. nice. good job!

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank you senpaiii!

      haah...itu pilihan AD nak warna yang lebih ceria "D

      Padam
  6. Terima kasih lagi sekali AO :) Sangat menyenangkan hati dan jiwa melihat perubahan yang sangat cantik dan kemas ini. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama fatina! really glad you love it!

      Padam
  7. Auch.. cutenya selepas diedit..

    BalasPadam

Catat Ulasan