• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

New Profile Picture by Ishamuzen

Awal March lalu, AO ada buat tempahan gambar chibi melalui seorang kenalan yang begitu mahir dalam digital art. Makanya, dalam mencari gambar yang bersesuaian bagi profile picture AO, aku pun tempahlah dengan dia.


Nak tengok hasilnya tak? 

Ha...untuk yang follow soc-med AO, korang dah sedia maklum dengan perubahan itu. Kalau perasanlah...


Tada!!!


AO New profile pic

Cute kan!!!! Kawaiii gitu!!!


Sungguh oren bukan?


Sebab oren itu jadi tema warna utama buat AO. Jadi mestilah profile pic pun gambarkan betapa orennya ia. 


Jadi, kalau korang berminat nak ada profile pic secomel AO ni, bolehlah usha hasil kerja Ishamuzen dekat semua media sosial dia.


Proses tempahan mudah saja. 

  1. Pilih pakej yang korang nak
  2. Roger pihak artwork tentang pakej korang tadi
  3. Bagi gambar yang korang nak chibikan sebagai rujukan
  4. Bayar dan tunggu hasilnya dihantar.

shout out artwork

Kalau rasa nak tengok banyak lagi chibi yang dihasilkan, apa lagi serbulah soc-med berikut:-


👉 Facebook: Ishamuzen

👉 Instagram: Ishamuzen


Terima kasih kerana menyokong #startupyouth #supportmember gitu!


Kalau korang ada buat tempahan disini, jangan lupa roger AO 😎


👽🍊

Comments

  1. Cantikkk! Pemilihan warna oren pun cantik! 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you atiqah "D

      tersangkut la habis semua barang lepas ni kaler oren sajoo hahaha

      Delete
  2. shuuumil sungguh leeee

    ReplyDelete
  3. hah yang ni saya cari.. thanks for entry hehe

    ReplyDelete
  4. Serius comel! Totemo kawaii desu!

    ReplyDelete
  5. Comelnya. Nanti boleh usha usha di ig :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...sila-sila kak. kak az pun terrer dah bab chibi cute mute ni..mana tau ubah angin nak try orang lain punya pulak :D

      Delete
  6. Halamak.. cute sangat ini..

    ReplyDelete
  7. Akak suka avatar AO yang baru ni.Memang shomel!!

    ReplyDelete

Post a Comment