• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Coming Soon!!!

Alhamdulillah, tak lama lagi AO as in aku yang memegang nama ini, tak lama lagi akan melancarkan projek 'Design with AO' dengan tagline 'Your Blog Refresher'.


upcoming project with AO banner

Walaupun dalam keadaan masih tidak memiliki laptop sendiri, tapi aku cuba usahakan untuk kumpul dana sendiri bagi upgrade work space yang setara dengan kualiti yang bakal diberi.


Seronok sebenarnya nak kemaskan blog orang. Seronok lagi kalau tengok diorang puas hati. Kadang tu, blog sendiri takdelah semenggah mana, maklumlah blog itu citarasa pilihan personaliti masing-masing. Jadi, selagimana dia hidup dan sentiasa ada entri, sudah memadai. 


Tapi...ha tapi...yang paling penting, kekemasan blog tu sendiri...sangat-sangat penting bagi pengunjung bertahan lebih lama. Siapa setuju angkat tangan?


InsyaAllah, Isnin ni (15 Mac  2021) soft launching bagi projek tersebut. Siapa nak special deals, cepat-cepatlah subscribe awal. 


Jumpa lagi semua!

Comments

  1. Yes, betul tu, kekemasan blog tu penting. Barulah boleh tarik ramai readers ke blog kita ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan....walaupun sendu je entrinya...hehehe at least kemas...hahahaha

      Delete
  2. All the best to you, AO. Moga semua berjalan lancar sesuai keinginan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn. thanks for the wish farrah! "D

      Delete
  3. Menarik perancangan tu. Semoga dipermudahkan segalanya. Saya lama dah pencen design blog orang. nanti boleh lah suggest awak kalau ada yang bertanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa itulah saya pernah tengok akak buat. semua cantik dan kemas...#senpai

      insyaAllah saya buat yang termampu "D thank you kak!

      Delete
    2. Alhamdulillah..AO boleh sambung legasi pencinta seni design blog. Semoga dipermudahkan.. Aaminn
      sama² :)

      Delete
  4. semoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete

Post a Comment