• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Introducing a friends' blog

Seperti yang aku ada mention dalam 'Lately...', akhirnya siap jugak dua buah blog seperti yang diperkatakan. Simple and nice saja. 



(Sebenarnya aku ada appointment fisio pukul 2:30 pm nanti..argh! malasnya nak pergiiii...huhuhu)


So, sambung balik. Dua blog tu korang boleh jenguk secara live dekat;


[seorangafiq.blogspot.com] dan [wathought.blogspot.com]


Apa je yang aku tolong design?

  • Yang pastinya template dibeli di Etsy terlebih dahulu
  • Customize warna based on request (Gold based colour & Blue based colour)
  • Favicon
  • Header blog
  • Setup menu bar, masukkan mana yang patut 
  • Dan shout out for them

Kalau korang ada follow Instagram dan Facebook AO ni, korang akan nampaklah semua shout out buat diorang.

Seorang Afiq




Bagi blog seorang afiq, aku merupakan co-writer/co-author blog tersebut. Since member teramat busy meneruskan normal kehidupan manusia bekerjaya, maka aku selaku manusia tidak punya kerjaya ini akan mewakilkan penulisan bagi pihaknya.


So, korang jangan segan silu support blog member yang sekian lama sendu. Bagitahu aku kalau dia tak follow balik blog korang, nanti aku tolong roger dan followkan. 


Wa Thought...



Wa thought...pulak merupakan blogger sezaman aku back to 2011. Cuma aku dah tiga buah blog direvamp sejak pada tu, (sebelum menubuhkan Alien Oren). Jadi, dia memang tulis sekadar untuk memuntah segala tinta. Kalau korang suka baca real life event yang takde unsur marketing, bolehlah stalk blog dia dari awal sampai yang latest.


Itu saja short update dari aku. Nak bersiap untuk appointment (paksa rela). Papehal cerita panjang dan blogwalking, kita sambung kemudian.


Untuk korang yang nak aku tolong bagi nafas segar sesegar fresh orange, bolehlah roger aku. InsyaAllah aku akan buat yang terbaik 😎


👽🍊 

Comments

  1. how much u ambik upah edit header mcm ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. about this, you just support me through 'buymeacoffee' (as you can see, at my right side of blog footer, there's a cup of coffee). so per header is 3 cup of coffees (3$)

      Delete
    2. Wow..A great work with a nice price..
      May all your effort will be recognize..

      Delete
    3. Amin! insyaAllah i still trying it here and there. "D

      Delete
    4. this is nice ! il come back if i nak buat yaa :)

      Delete
  2. wah... sonok tgk org edit blog....
    nnt kita terjah blog kengkawan tu k

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh kiut miut blog semuanya! moga dipermudahkan urusan appointment AO :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak anaaaa! yeay lepas ni dah takde appointment!!!! hooray!!!!

      Delete
  4. cantiknya editing tu..

    ReplyDelete
  5. Wahh sesegar oren lepas tukar mood baru. Terbaik hasil kerjanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, thank you kak "D

      lagi seronok bila tengok orang bersemangat semula untuk berblogging

      Delete
  6. Cantik hasil kerja tangan awak..

    ReplyDelete
  7. Kreatif Alien Oren ni orangnya. Cantik hasil design blog. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...terima kasih kak nur "D

      Delete
  8. nice n kreatifnyer., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...thank you wak lat! :D

      Delete
  9. Orait, lepas ni kalau nak ubah rupa blog dah tahu nak cari siapa 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah sangat dialukan :D bookmark dulu, bebila roger je AO! :D

      Delete

Post a Comment