• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Lately...

Lately ni susah nak tidur.

Mata pejam tapi tidur tak kesampaian. Kejap-kejap terjaga.

Lately ni, aku binge watch startup story. Founder Twitch, founder Reddit, semua founder syarikat internet based. Study struggling diorang, tips dan banyak macam lagilah. Seronok dengar kejayaan orang. InsyaAllah satu hari nanti....giliran kita. 

Lately ni, aku banyak ulang dengar semua lagu Mike Shinoda dengan Anson Seabra. 

Dan bagi mengisi hari yang tak sibuk, aku tolong design blog kawan. Nanti dah siap, aku sharelah dengan korang. Simple saja....simple is nice...

Lately ni takde orang buat segmen, giveaway, contest dah ke? Aku nak gak join jadi si pemeriah. Tak menang takpe, janji dapat kenal ramai lagi blogger kat luar sana. 

Hari tu aku dah tengok movie 'I Care A Lot', dan aku tak suka cerita tu. Urgh!

Series sekarang aku tengok 'Dt. Appledog Time'. Sambungan 'Go Go Squid!'. Tapi, macam meh....aku prefer Han Shanyang dari Wu Bai...hurm...

Ada jugak aku ngintai life orang yang aku pernah kenal. Alhamdulillah semua berjaya. 

I used to think that I know what I want

Never saw it coming unglued

I used to think that I know what I want

Now it's time to see if it's true...

~ Promises I can't keep; Mike Shinoda

Tak banyak benda pun dibuat selain main Township, dengar lagu, explore dunia yang kita minat. Everything will be fine...insyaAllah.

So, apa korang buat lately?

Ulasan

  1. Lately, akak kerap tido depan tv. Hajat nak tengok movie, tapi tv tengok akak. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhahahaha memang nikmat dapat tido depan tv kak. Nyenyak dia lain macam!

      Padam
  2. Lately ni banyak termenung, nak develop some app tapi macam energy untuk start tu selalu tewas. end up termenung

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah....kadang termenung dengar lagu. Tp gatal jugak tangan suka mengedit dan menaip😅

      Hebatnyaa boleh develop app! Kalau dah siap nanti sharelah. Mana tau dapat jadi beta user😅

      Padam
  3. bukak youtube tgk youtubers yg non japanese cakap japanese.. hahah obsession dgn orang Multilanguage is me :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu mungkinlah...hari tu...one of distraction on learning new language. Takpe atie boleh jugak study secara santai melalui cara tu... Chaiyokk

      Padam
  4. Lately I'm into food cause nak makan sangat but once the food arrived, the appetite is gone. T^T

    Wu Bai memang tak best. Orang suggest la macam² drama lakonan dia. Tak leh masuk.. tak tau kenapa. kbai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sayangnya lahaii....bagila nimi nami makan.

      Acah hensemla wubai. Hu yitian namanya.

      Padam
  5. lately ni, kak ana tengah menjinakkan diri dengan berkebun sayur & bunga pulak hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah wah wah kak ana! Hebatnya lately kak ana. Nanti dah lawa menjadi bunganya sharela satu dua😉

      Padam
  6. lately ni ssh nak tido sebab sakit dada... huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allah....moga sakit dada akak beransur pulih....

      Padam
  7. lately anakdenesor meet alienoren dowh..LOL

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha itulah tu. Dua zaman yang besar jurang dinastinya...😂

      Ke alien wujud je zaman denesor?tapi kita bertemu ni kira alien sezaman dengan denesor lah ye? Hahhahaa

      Padam
    2. kan achaner tuh?misteri sgt hahah..but alien memang da wujud lama an..hahah..aci la tu sezaman

      Padam
  8. Lately ini tak boleh nak fokus pada membaca tapi masih juga membaca..
    asyik tersasar je dengan drama-drama menarik di Youtube/wetv/iqiyi tapi tulah.. Drama pun asyik jump jump.. tak leh nak fokus pada satu drama..
    minda pula asyik berfikir perkara yang dah tak boleh nak digapai..

    Yup.. Everything will be find one day.. hopefully..

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin...insyaAllah these too shall pass....

      Allah, iQiyi ye kak? haa...samalah kita pun jadi tersangkut...lagi pulak boleh tengok free...jadi saja kerjanya... "D

      Padam
  9. Kalau tgk cerita founders bisnes mmg bagus utk dptkan ilmu

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu, saya setuju. sangat berinspirasi

      Padam

Catat Ulasan