• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

TOP 10 Peserta Contest #luckyblog by AO Minggu Pertama

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga blogger yang setia blogwalking!

Alhamdulillah dah seminggu Contest #luckyblog berlangsung. Walau ianya tidaklah semeriah, tapi alhamdulillah masih punya peserta yang rajin dan komited dalam mengumpul point entries. 

Contest #luckyblog top 10 week 1

Aku tahu contest ni agak leceh dan luar dari norma kebiasaan yang dianjurkan. Tapi, jangan main-main, dalam leceh tak leceh ni, memang akan sentiasa ada mereka yang gigih untuk peroleh tempat pertama, 

Berikut adalah keputusan bagi pengumpulan point entries minggu pertama:

*boleh klik imej untuk lihat dengan lebih jelas*

keputusan contest #luckyblog minggu pertama
Setakat ni memang blogger Atiqah Najihah mengungguli tempat pertama. Diikuti blogger Syuhada Idris dan persaingan sengit antara blogger Ukail dan Faezah. 

Buat pengikut Instagram AO, korang boleh semak data harian ni setiap petang. Lepas je habis shift aku buat kuih, memang aku akan update satu video pendek di laman IG Story. Haaa dari situ korang boleh tengok perbandingan antara mata yang korang kumpul dengan peserta lain.

Kalau korang betul-betul nak menang hadiah pertama, memang kena challengelah blogger Atiqah. 

Aku tak pasti samada blogger Aiman Salleh join ke tak offical contest ni sebab dia takde submit entry lagi. Cuma dia join kutipan. Ke nak cuba-cuba. Tak pasti...

Ala....kalahlah macam ni kalau join contest lambat...

Nak seribu daya tak hendak seribu dalih. 

Bermula jam ini, aku dah set jam dan point baru bagi kutipan setiap entries. 

Kalau sebelum ni korang hanya boleh kutip setiap selang 6 jam, sekarang setiap 4 jam! 

Dan kutipan mata ditingkatkan lagi seperti berikut:

Susunan peserta dengan bilangan tertinggi bagi minggu pertama  (15 April - 22 April);

  1. Atiqah
  2. Kak Syu Idris
  3. Faezah MdNor
  4. Ukail
  5. Naim
  6. Kasihku Amani
  7. Farrah MF
  8. Kak Shikin
  9. Rabiah
  10. Kak Ret
  11. Blog Sal
  12. Kak Nur
  13. Atie Zieya
  14. Aienienka
  15. Syuhada Salleh

InsyaAllah, setiap minggu aku akan update kutipan entries bagi semua peserta di blog. Manakala secara harian di IG Story. 

Terima kasih buat semua peserta yang aktif mengumpul point entries siap buat alarm lagi untuk lebih alert. Powerlah! Kagum dengan kesungguhan untuk meraih tempat pertama. Bolehlah usha-usha template di Etsy dan bookmark mana yang berkenan. 😎 

Kalau korang belum join contest ni lagi, masih berbaki 23 hari lagi untuk join

Join Contest #luckyblog by AO

Kalau nak tahu apa hadiah bagi contest ni, boleh usha 

Senarai Hadiah Contest #luckyblog by AO

Moga dikurnia rezeki di bulan yang enuh barakah ini. Amin!

Have fun blogging!

Comments

  1. Wahh sy kutip lepas solat subuh ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah rabia! keep it up! chaiyokkk

      Delete
  2. selamat maju jaya kpd semua peserta n penganjur.

    ReplyDelete
  3. Nombor 11 je? kena usaha lebih ni

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah hehehe. Moga moga hari ke 20 pun masih gigih collect points hahahaha :D

    ReplyDelete
  5. Terer betul mereka-mereka di atas yang rajin kutip points tu. Akak pun nampak effort Alien Oren dalam menjayakan contest ni. Kipidap ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak nur "D
      seronok tengok mereka yang rajin kutip point. saya pun kena juga bersungguh suntik semangat "D
      insyaAllah akan kipidap!

      Delete
  6. Keep it up, folks..selamat mengutip point²..😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak shikin sudi support "D

      Delete
  7. Tengah gigih kumpul points ni. Harap kegigihan tu bebaloi,hi3😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. chaiyokkk!! insyaAllah akan ada rezekinya :D

      Delete
  8. Kena terus gigih kumpul points ni 😊

    ReplyDelete
  9. Wah..hebat masing masing mengumpul points ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tu...demia sepasang baju raya baru untuk blog :D persaingan semakin sengit. sampai ada request jangan udate harian...hahahaha

      Delete

Post a Comment