• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

TOP 10 Peserta Contest #luckyblog by AO Minggu Kedua

Salam Ramadhan Kareem dan Nuzul Al-Quran buat warga yang membaca!

Lately aku agak kesibukan sedikit. Sampai tak sempat nak itu ini dilaman blog mahupun media sosial. Tapi, janji tetap ditunaikan. 

Top 10 Peserta contest #luckyblog

Ikutkan aku update secara berkala secara harian, tetapi ada yang takut dengan update harian itu akan membuat ramai tergugat dengan kedudukan masing-masing. Jadi, aku hanya akan update secara mingguan di blog saja. 

Kalau para peserta nak tahu secara harian, bolehlah DM aku di Instagram. Okay?

So, tanpa berlengah lagi, moh kita lihat barisan TOP 10 Peserta Contest #luckyblog bagi Minggu Kedua ini!

*boleh klik gambar untuk lebih jelas

Top 10 Peserta contest #luckyblog by AO
Nampak gaya Atiqah Najihah sudahpun dikalahkan oleh Syuhada Idris bagi minggu kedua ini dengan beza 12 mata entries sahaja! Dan kedudukan yang paling ketara bezanya adalah Farrah MF, daripada tangga ke-7,  kini menggunguli tempat ketiga. Well done!

Manakala Muhammad Naim dan Ukail Ahmad Sanif jatuh satu anak tangga bagi minggu ini. Dan seterusnya banyak perubahan yang agak tidak jauh beza diantara peserta tangga ke-5 hingga tangga ke-10. Tetapi Rabia antara peserta yang sangat gigih dan rajin update kutipan pointnya pada saya. 

Terasa semakin mendebarkan pula persaingan bila tidak diupdate secara harian. 

Tapi, takpe. Minggu ni kita juga akan buat pengurangan jam kutipan point daripada 4 jam kepada 2 jam. Serta peningkatan mata point seperti dibawah:

Kutipan point contest minggu ketiga

Maka, persaingan semakin sengit lagi untuk korang yang betul-betul mahu merebut hadiah Top 3. Top 10 juga bertuah, cuma bezanya dari segi hadiah saja. 

Susunan Peserta Dengan Bilangan Tertinggi Bagi Minggu Kedua (22 April - 29 April 2021)

  1. Syuhada Idris
  2. Atiqah Najihah
  3. Farrah MF
  4. Muhammad Naim
  5. Ukail Ahmad Sanif
  6. Faezah MdNor
  7. Kak Shikin Razali
  8. Kasihku Amani
  9. Rabiahtul Adawiyah
  10. Blog Sal
  11. Aienienka
  12. Kak Nur
  13. Kak Ako Retna
  14. Syuhada Salleh
  15. Atie Zieya

Terima kasih lagi sekali diucapkan buat para peserta yang tetap gigih dan terusan konsisten untuk kutip point walau dua minggu sudah berlalu. 

Moga dikurnia rezeki bulan Ramadhan 1442H! 

Akhir kalam, selamat berpuasa dan chaiyok!!!!!

Comments

  1. Ya Allah.... tak ingat langsung nak klik...
    adoiiii dah rugi dah hehehe

    ReplyDelete
  2. Dah jatuhhhhh tangga 2 huhuhu
    Lajuuu betul ye kak syu tu collect points hahaha. Nanti kena pulun lagi ni kejar kak syu :D

    ReplyDelete
  3. Wow, hebat dia orang ni, kutip mata. Hakak tak mampu kejor, dik. :D

    ReplyDelete
  4. kena ligan top 5 lepas ini haha

    ReplyDelete
  5. Semakin mendebarkan ni. Masing masing tak sabar nak tahu pemenangnya nanti. Hebat masing masing kumpul point.

    ReplyDelete

Post a Comment