• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

TOP 10 Peserta Contest #luckyblog by AO Minggu Ketiga

Salam Jumaat terakhir di bulan Ramadhan yang penuh Baraqah kepada semua warga yang membaca!

Terlepas pulak update contest secara mingguan semalam. Minggu ni, contest #luckyblog by AO sudah pun mencapai minggu yang ketiga dan sedang berada di minggu terakhir! 

Top 10 peserta contest #luckyblog by AO minggu ketiga

Persaingan masih kekal lagi kedudukan di tempat yang sama. Ada satu dua peserta yang berjaya melonjakkan kedudukan mereka ke satu anak tangga. Nampak gaya, Top 3 masih peserta yang sama bezanya kedudukan saja. Kalau minggu pertama lalu, blogger Atiqah Najihah berjaya mengungguli tempat pertama, tapi untuk minggu kedua dan ketiga blogger Syuhada Idris berjaya kekalkan kedudukan beliau. 

Dan tempat ketiga bagi dua minggu berturut-turut masih lagi menjadi milik blogger Farrah MF.

Mesti berdebar dan geramkan nak tengok keputusan bagi minggu ketiga? Jom kita tengok siapa Top 10 Peserta Contest #luckyblog by AO Minggu Ketiga ini!

*boleh klik gambar untuk lebih jelas

Minggu ketiga ni aku tak sempat pulak nak update secara harian. Cuma mana yang bertanya, memang aku akan bagilah keputusan terkini. 

Dua hari lalu pihak SweepWidget ada buat penambahbaikkan pada server mereka. Hampir semua peserta gelabah melihat point mereka berkurang. Kurang dari 12 jam, ia pulih seperti normal. Terkejut aku! Kusss semengat!

Blogger Rabia berjaya melangkau dua anak tangga, dari tempat ke-9, kini berada ditangga ketujuh. Chaiyokkk!

Macam biasa, setiap minggu kita akan buat penambahan point dan pengurangan jam. Bagi minggu terakhir, jam daripada selang 2 jam sudah berkurang menjadi satu jam sahaja! Manakala nilai mata adalah seperti berikut:-

Phew! 

Selesai sudah tiga minggu kita. Gunalah minggu terakhir ini sebaik mungkin untuk dapatkan point dan persaingan sihat antara satu sama lain.

Susunan Peserta Dengan Bilangan Tertinggi Bagi Minggu Ketiga (29 April - 7 Mei 2021)

  1. Syuhada Idris
  2. Atiqah Najihah
  3. Farrah MF
  4. Muhammad Naim
  5. Faezah MdNor
  6. Ukail Ahmad Sanif
  7. Rabiahtul Adawiyah
  8. Kasihku Amani
  9. Kak Shikin Razali
  10. Kak Retnawati
  11. Kak Nur
  12. Syuhada Salleh
  13. Blog Sal
  14. Aienienka
  15. Atie Zieya

Akhir kalam, terima kasih kerana masih konsisten dalam mengumpul points! Semoga peroleh rezeki bulan Ramadhan!

Have fun blogging!!!

Comments

  1. memanjang je termiss nak tunggu 2 jam tu hahahah....
    bila igt je br dpt klik hahah...
    pape pun nasib msk top 10.. jadi la aahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak ret. kira berjayalah tu dapat menjadi top 10 :D

      Delete
  2. Moga moga bertahan di posisi no 2 hahahaha.
    Tak lama dah nak habis, tak sabar tunggu keputusannya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah amin. seminggu je lagi :D

      Delete
  3. fuhhh...jenuh nak maintain ni,harap boleh bertahan sampai hari terakhiršŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. tinggal beberapa hari je lagi :D

      Delete
  4. no 4 rezeki. harap ada keajaiban pada malm raya nanti hahha

    ReplyDelete
  5. Semiga masih berada dalam top ten.. hehehe..

    ReplyDelete

Post a Comment