• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Senarai Hadiah Contest #luckyblog by AO

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga yang membaca!

Macam mana puasa kelima ni? Okay tak?

Eh, balik-balik tanya soalan sama, okay tak okay...gitulahnya kan? Bahasa basi pembuka kata. Seperti yang dijanjikan, hari ni aku akan berkongsi senarai hadiah bagi contest #luckyblog yang sedang berlangsung sepanjang Ramadhan ini.

Susahlah syarat contest kau AO. Malas aih nak join...hahahah tahu sangat tu. Namalah contest. Contest ni dia memang kena ada usaha sikit untuk dapatkan hadiah utama. Sebab tu macam tricky sikit nak join. Alhamdulillah, dalam tricky tak tricky tu dah ada 10 orang yang join, 

Terima kasih sudi support AO!

Senarai hadiah contest #luckyblog

Jujurnya aku memang berusaha agak all outlah untuk contest kali ni. Dalam banyak-banyak contest yang dianjurkan, ini merupakan contest kedua mahal. First contest hari tu aku pernah berhabis hampir RM400! Kalau siapa pernah join contest #dearsofie dulu, memang beruntunglah. Sebab semua dapat hadiah. Tanpa kira points. 

Tapi, tak boleh dahlah nak gitu. Setiap investment mesti kita harapkan pulangannya kan? Jadi, aku kurangkan dana hadiah kepada separuh. Maklumlah sebagai peniaga kuih muih kecilan ini, rezeki adanya. InsyaAllah,

Mana yang lebih tu memang untuk membantu mencantikkan blog mereka yang dah lama tak berbaju baru. Kadang barang berbentuk digital ni orang tak nampak mahal dia tang mana. Tapi, nilai dia memang mahal dari segi skill dan pengalaman. 

Ceh ceh ceh...nak backup diri ke cane tu? hahaha so tanpa berlengah, jam pun dah pukul 12 ni, mohle kita jenguk hadiah yang ditawarkan. Walaupun dekat bahagian ruangan contest tu dah disenaraikan, aku ceritakan jugaklah ye...

Apa hadiahnya??!

Contest ni menyediakan 3 hadiah berbentuk Etsy Template dan 7 hadiah berbentuk wang duit raya.

1x Etsy Template Bernilai RM50 termasuk...

  • Blog header full-body custom chibi bernilai RM55
  • Custom colour
  • 10 Instagram highlight
  • extra favicon blog baru (based on request)

Kalau nak tengok contoh full body custom chibi blog header hasil tangan AO dan kerjasama dari Ishamuzen Art, korang boleh jenguk ke blog Amazing Distance.

Nak dapat hadiah overhaul blog paling best memang yang inilah. Sebabnya dari blog template, warna, blog header siap ada custom chibi cute lagi. Tambah pulak dengan 10 instagram highlight. Perghhh ni memang tiga hari tiga malam aku akan hadap blog si pemenang. Cukup seminggu dah boleh bangga dengan wajah baru.

1x Etsy Template Bernilai RM30 termasuk...

  • Blog Header
  • Custom colours

Yang ni blog header dia takde custom chibi. Simple blog header dengan rekaan grafik yang simple. Boleh jenguk blog Seorang Afiq untuk tengok contoh.

1x Etsy Template Bernilai RM30 sahaja

3x Sagu Hati Duit Raya Bernilai RM10

4x Sagu Hati Duit Raya Berniali RM5

Kelebihan join contest

1. Dapat review percuma secara eksklusif dari AO

Lepas tu, semua peserta yang join contest ni, AO dengan baik hatinya akan review blog mereka satu persatu dalam satu post. Eksklusif gitu! 

Ye, memang seronok bila ada orang review blog kita. Lagi pulak bila kita sama-sama baru nak start aktif balik dalam dunia blogging ni. Maklumlah, blogging ni kadang macam chipsmore. Kejap ada, kejap takde.

2. Dapat diskaun 5% bagi mana-mana item yang tersenarai dalam AO Design Store selama setahun

Bagi yang belum tahu, AO ada sediakan khidmat design blog header hinggalah ke blog baru menggunakan platform Blogger serta Wordpress. Kotlah ada yang nak buat dua tiga website, bolehlah roger AO

3. Dapat kad raya virtual khas untuk semua yang menyertai contest

Tadi petang Rabia ada tanya, kad raya virtual tu macam mana ya?

Kad raya virtual ni adalah e-Kad raya yang akan dihantar melalui email kepada semua pemenang. Setiap kad raya tu pulak berbeza-beza! 

Wah rajinnya aku! 

Mana tak rajin...semangat berblogging naik balik selepas dapat laptop baru. Zup zap zup zap berdesup laju...

InsyaAllah, semoga dipermudahkan segala urusan dan dumurahkan rezeki berkat bulan Ramadhan. Ada rezeki lebih, insyaAllah senarai hadiah akan bertambah. Tetiba ada hadiah misteri pulak ke...mana tahu....

So, bersemangat tak nak kumpul point sebanyak mungkin ni?

Haaa...cepat jemput rakan blogger lain untuk sama meriahkan contest comeback ni. 

Untuk yang dah join terima kasih sudi support AO! Moga murah rezeki kalian semua. Amin.

Macam mana nak kutip point?

Kalau yang dah follow Instagram AO, di situ aku ada bagi tutorial untuk kutip point. Kalau nak tahu versi lanjut, esok aku akan cerita pulak dengan lebih detail. 

[Cara Kutip Daily Points Contest #luckyblog by AO]

Atau korang boleh tengok di sini:

Papehal, selamat maju jaya dan moga murah rezeki di bulan barakah ini.

Untuk yang belum sertai contest #luckyblog by AO, boleh ke link ni:

[Sertai Contest #luckyblog by AO]

Comments

  1. Yes semangat masuk contest kak AO ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you rabia sudi join. hope kekal bersemangat kumpul points sehingga tamat contest "D

      Delete
  2. Makin menarik hadiah. Semoga ada yang rezeki utk menang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kena fight kutip dan kumpul points sebanyak mungkin. insyaAllah boleh menang "D

      Delete
  3. Akak dah ketinggalan ketapi, ni. Huhu... Selamat menjalankan contest, adik Alien Oren, dan selamat berpuasa juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takdelah ketinggalan mana kak. masih sempat lagi nak kejar ^_^!
      selamat berpuasa jugak kak nur! "D

      Delete
  4. join dah ! hopeeeeeee boleh kumpul byk point hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you sudi join! let's fight for the points pulak. chaiyok!!!

      Delete
  5. Hadiah template blog yang menarik hati saya hehehe. Tengah gigih kumpul entries sekarang ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa sila sila atiqah...segala hadiah adalah terpulang kepada kegigihan peserta sendiri. rajin collect points, insyaAllah dapat hadiah utama "D

      Delete
  6. Yeah!! Hadiahnya ohsem.. semangat.. semangat nak kumpul points..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. haa cepat-cepat collect sampai bleh menangi baju raya untuk blog "D

      Delete

Post a Comment