• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog

Salam budiman buat semua warga maya!

Hari ni baru berpeluang sertai Giveaway anjuran blogger Shida Radzuan. Aku sudah ditag oleh aienienka dan Diyaneee, Thanks uolls for tagging me.

Perasaan menyambut Ramadhan & Syawal 1442H?

Hurm...susah nak cakap bab perasaan ni. Sebab bagi aku puasa dengan raya sama saja setiap tahun. Takde apa yang menarik. Sejenis yang kurang gemar dengan apa jua perayaan hahahaha silap orang kalau nak eksited pasal raya ^__^!

Kalau Ramadhan memang akan sibuk dengan bazaar. Kena sedia pelbagai juadah untuk dijual. Dengan tarawih, sahur dan sebagainya. Aku harap jiwa aku kuatlah untuk hadap bulan Ramadhan yang mencabar ni. (#youcandoit!)

Raya huh,...raya adalah hari untuk berehat dan santai-santai selepas berpenat lelah tempuhi Ramadhan. Itu kata akulah. Tapi, rasanya bila kau duduk dengan keluarga kau, automatik kena persiapkan juga juadah pagi raya, kuih raya dan kena terima pelbagai kunjungan saudara mara (kalau dibenarkan berkunjunglah), dan paling malas sekali kena berziarah raya! Argh....it's killing me!

Hahahaha....maafin gua dong, aku gak pernah suka apa jua jenis perayaan ni. Tapi, kita cuba jugaklah untuk turut demi kontribusi pada alam sejagat yang meraikannya. Baju raya? meh...i'll pass..

Paepahal, aku support korang dan sesiapa saja yang meraikan Syawal. Selagimana bernama manusia dan hidup didalam jasad yang perlu pertolongan insan lain kala bergelar mayat kelak, aku cuba untuk patuhi mana yang terbaik dalam menghiburkan manusia lain. 

Okay, takat tu saja cerita aku. Maka, demi memenuhi peraturan Giveaway ni, aku akan tag dua rakan blogger, iaitu:

Kak Ana & Kak Nur

Done follow semua socmed Shida Radzuan. 

Okay sekarang masa untuk ucapkan 

ALL THE BEST buat semua peserta! Moga semuanya murah rezeki selalu!

Comments

  1. Goodluckkk and all the best AO! :)

    ReplyDelete
  2. Semoga segala ibadah kita diterima Allah.
    Semoga ada rezeki buat awak dalam GA Shida.
    Aaminn...

    ReplyDelete
  3. Joined jugakk..goodluck

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    ReplyDelete
  4. Salam AO :)
    Shida blogwalking ke blog peserta-peserta GA Raya Bersama SRB.

    Shida doakan tahun ni tahun kegembiraan menyambut perayaan untuk AO, kena ada reward utk diri setelah berpenatan sepanjang mnjalani ibadah puasa. apa dia tu? of cos makanan hahhaaa ^_^

    Terima kasih sudi join Giveaway Raya Bersama SRB <3
    ALL THE BEST!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak shida, terima kasih sudi jengah blog AO.
      baru ada masa balas komennya hehehe

      Delete
  5. Setiap kali raya, akan diulangi.. di dunia tidak ada hari raya. Hahahahahahahahahahhaahhahahaahahhaahahahahhahaahaha

    ReplyDelete
  6. Raya best, sebab dapat jumpa semua family. Btw good luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...kita suka kumpul kalau beradik penuh....thanks Aisya "D

      Delete
  7. Tahniah
    https://www.shidaradzuan.com/2021/04/tahniah-kepada-10-pemenang-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. Tahniah sis. Dah menang cabutan bertuah SRB😘. Selamat berpuasa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih bagitau! done tebus hadiahnya di Wassep :D

      Delete
  9. AO minta wasap shida tau..shida email juga..cek ya tq 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kak shida. done tebus dan wassep :D

      Delete

Post a Comment