• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Senarai Peserta Contest #luckyblog by AO & Cara Kumpul Point

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga blogger!

Dah nak masuk seminggu kita raikan Ramadhan. Dalam menyibukkan diri dengan ibadah bulan Ramadhan dan rutin harian, AO juga menyelitkan lagi kesibukan pada peserta contest. Apolah nasib yob! hahaha

Pertama dan utamanya, aku nak ucapkan;

Ribuan terima kasih pada semua yang sudi join contest #luckyblog by AO. Terima kasih diatas sokongan anda dalam memeriahkan contest ini.

Susah memang agak leceh. Sebab contest ni dia lain macam sikit. Itulah yang bezakan antara contest & giveaway.

[Perbezaan Segmen, Giveaway & Contest]

Kotlah, bulan puasa ni, takde idea nak up entri apa selain dari menu berbuka puasa dan moreh, sambil-sambil tu, mohle join Contest #luckyblog. Untung sabut timbul. Tapi, nak timbulkan sabut, kenalah ada kelapa dulu ye dak?

Jadi untuk dapatkan kelapa, kenalah kait dulu. Dah dapat kelapanya pulak, kenalah kupas untuk dapatkan sabut. Begitulah proses contest ini berjalan.

Senarai Peserta contest #luckyblog

Senarai Peserta Contest #luckyblog by AO

  1. https://kasihkuamani.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  2. https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  3. https://bilagadiskidal.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  4. https://pemudattbc.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  5. https://thefzhmdnr.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  6. https://duduksejenakk.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  7. https://blognisalpunya.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  8. https://anakomak6.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  9. https://zieyaweasley.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  10. https://syuderis.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  11. https://www.shikinrazali.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  12. http://famf-tower.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  13. https://iamaslowrunner.blogspot.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  14. https://www.aienienka.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  15. https://www.travelogsyuhadasalleh.com/2021/04/contest-luckyblog-by-ao.html
  16. You?

Contest ni mencari TIGA PEMENANG UTAMA dengan point paling terbanyak sepanjang contest berlangsung serta TUJUH SAGU HATI penerima duit raya.

[Senarai Hadiah Contest #luckyblog by AO]

Akhir kalam, selamat berpuasa dan selamat maju jaya dalam kegigihan mengumpul point terbanyak!

Kalau nak tahu siapakah peserta yang peroleh point terbanyak setiap hari, boleh usha IG Story AO. Untuk hari ni (20 April 2021), blogger Atiqah Najihah berjaya mengumpul mata entries sebanyak 373

Senarai peserta akan diupdate dari masa ke semasa. 

Ingat tu, pemenang dipilih berdasarkan jumlah mata entries yang dikutip setiap 6 jam! 

Untuk cara kutip point, korang boleh tengok video pendek ni:

Untuk yang masih belum sertai contest ni, masih sempat lagi untuk join 😇

[Join Contest #luckyblog by AO]

Comments

  1. Peserta no 3 melaporkan diri! Hehehehe.
    Moga moga terus kekal no 1 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peserta no.10 hadir!! Wah, banyak point Tiqah yer. Chayok!!

      Delete
    2. Thankkk youuuuuu kak syu :D

      Delete
  2. Peserta pertama singgah tinggal jejak..

    ReplyDelete
  3. The lucky no. 11 just leave blogwalking here...☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for the support kak shikin :D all the best!

      Delete
  4. Makin ramai dan makin meriah contest blog AO :)

    ReplyDelete
  5. Nombor 7 lapor diri kumpul point

    ReplyDelete

Post a Comment