• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

GIVEAWAY RAMADHAN BY SHFYQHAZHR.COM

Salam Ramadhan kareem buat warga muslim yang meraikannya dan juga buat para blogger yang membaca. Sedang asyik berccontest dan bergiveaway ni, marilah sama-sama kita meriahkan giveaway. #supportblogger gitu

Hari ni blogger Syafiqah Azhar baru lancarkan Giveaway Ramadhan. Kalau nak join boleh klik banner okay!

Apa impian raya korang untuk tahun ni?

Hurm...impian ye? 

Moga dapat beraya di tanah air sendiri. Di rumah keluarga, bersama umi ayah dan adik-adik yang masih ada. Walaupun agak terkilan sebab masih tak dapat nak berkumpul satu keluarga penuh, tapi tu lah...nak buat macam mana...

Balik-balik jawapan marhaen ni memang 'macam tu je lah...nak buat macam mana' hahahah

Selain pada tu, moga raya kali ni kerajaan Malaysia tidak lagi menjadi #kerajaangagal #dengkike. eh tiber...tapi kebarangkaliannya seakan masih sama itu pasti...cuma mampu doa dan dijauhkan dari kezaliman pemerintahan.

Impian untuk terus konsisten dalam tingkatkan kualiti hidup sendiri. Bukan setakat di bulan Ramadhan dan Syawal saja, bahkan sepanjang bulan yang lainnya juga. InsyaAllah amin...

Aku doakan, buat semua yang telah lama terpisah dari tanah kelahiran dan dah lama tak hirup udara damai kampung desa permai, moga korang boleh bertemu dengannya pada Raya nanti. Bila dah jauh dan balik pun sukar, once kita dapat balik, kita rasa bersyukur giler dapat jejak dan lihat rumah yang didalamnya penuh dengan memori bersama keluarga. 

Kenangan lalu mengusik jiwa sungguhlah...

Raya nanti macam-macam nak kena prepare. Lagi-lagi part deco rumah. Iya, tak boleh ziarah raya. Tapi selalunya time rayalah peluang untuk redeco rumah. Ye dak?

Tu saja impian raya aku. Kalau korang nak share impian raya, moh le join giveaway ni. Boleh klik banner untuk join.

All the best everyone!

Comments

  1. Semoga raya kalini kita dapat beraya bersama keluarga di kampung. Semoga ada rezeki juga menang giveaway Ramadan ini. Aaminnn...

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHA #dengkike tuuuuuuu viral betul ye, nak nak di twitter.
    Semoga berjaya AO! Moga moga ada keajaiban AO boleh beraya bersama keluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnn!
      thank you atiqah! semoga berjaya juga :D

      Delete
  3. Good luck! Semoga tercapai impian AO. Belum sempat nak join lagi.

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya AO.. harap raya tahun ni berbeza sikit lah dr thn lps

    ReplyDelete
  5. hmmm bestkan kalau dapat balik kampung! :( tapi still takdapat rentas negeri huhu

    terima kasih join Giveaway Ramadhan by Shfyqhazhr.com :)

    ReplyDelete

Post a Comment