• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Terima Kasih Peserta Segmen Wanna Be My GFF by AO!

Salam Blogger semua!

Seperti yang sedia maklum, tiga minggu yang sudah AO ada mengendalikan satu segmen yang disponsor oleh Golden Fresh Fruits. Dengan harapan supaya ramai yang mengenal lebih dekat dengan buah yang menjadi trademark kepada Negeri Terengganu, iaitu Melon Manis Terengganu. 

Sebelum kita bercerita dengan lebih lanjut,

AO ucapkan terima kasih kepada semua peserta yang memeriahkan Segmen Wanna Be My GFF by AO. Korang memang awesome!

Thank you peserta segmen My GFF

Semak senarai penyertaan bagi Segmen Wanna Be My GFF by AO.

Okay, tanpa melengahkan masa lagi, AO menjemput setiap peserta untuk mengisi borang bagi sesi temu bual dan menebus hadiah bersama AO. 

Sesi temu bual ni AO beri dua pilihan, korang boleh pilih samada untuk ditemu bual;

  1.  secara lisan atau
  2.  tulisan. 

Dua-dua pun AO terima. 

Lepas isi borang ni, korang boleh download soalan bagi sesi temu bual bersama AO. Kalau korang ada soalan atau tips lain yang ingin dikongsikan pun sangatlah dihargai. Skrip ditangan anda 😎

Borang temuduga dan tebusan hadiah bagi peserta Segmen Wanna Be My GFF by AO

Download soalan temu bual anda!

*PENAMBAHAN*

Selepas donwload soalan tu, korang hanya perlu pilih minimum 8 soalan yang korang nak jawab dan maksimum 15 soalan. 

Macam mana nak submit jawapan?

Untuk yang memilih secara tulisan:

Kalau bertulis, korang boleh jawab dalam bentuk PDF. 

Cara-caranya:

  1. Korang boleh guna Microsoft Office
  2. Save as PDF
  3. Hantarkan ke Whatsapp AO di talian 014-894 8694

SIAP!

Untuk yang memilih secara lisan:

  1. AO akan setup panggilan berdasarkan tarikh & waktu yang korang pilih.
  2. Panggilan akan direcord selepas persetujuan
  3. Jangan risau kalau ada yang korang rasa tak sesuai, AO akan clean editing sebelum publish
  4. Selepas clean editing, AO akan hantarkan draft recording kepada korang. 
  5. Kalau korang dah puas hati, AO akan masukkan dalam jadual podcast untuk diterbitkan.
SIAP!
Korang hanya perlu tunggu episod korang muncul dalam ruangan podcast.

///

AO akan hubungi korang selepas semua peserta selesai mengisi borang. Kalau ada sebarang persoalan, jangan ragu-ragu untuk hubungi AO. 

Enjoy blogging and stay safe everyone!

p/s: boleh komen Done kalau korang dah siap isi. Thank you!

Ulasan

Catat Ulasan