• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Ogos dah rupanya

Salam Blogger buat semua yang membaca.

Selepas seminggu Ogos berlalu, baru hari ni AO berkesempatan update cerita yang terlalu banyak tertinggal. Hampir jugak bersawang blog ni dibuatnya. 

Kau tu dahlah tengah anjur segmen, boleh pulak tak aktif kan? Apa da....

AO mintak maaf sebab terlalu lama menyepi. Sibuk dengan urusan blog sebelah. Maklumlah blog sebelah kita tukar design baru tu yang ralit sampai lupa yang disini pun perlu perhatian. Huhuhu

So, it's still a good day right mate?

good-day

Apa yang berlaku?

Seminggu yang sudah, masa AO rajin nank blogwalking, blog pulak buat masalah. Blog feed tak muncul. Berhari jugaklah dia macam tu. Sudahnya sampai mood ke lautlah citer dia. AO pun, takpelah esok lusa okay lah tu. Tak jugak...

Dan bila dah okay, AO pulak kesibukan dnegan kerja. Banyak pulak training kena attend yang end up memang tak terbukalah blog. 

Begitulah cerita dia. 

Kerja ni banyak sampai ke sudah memang takkan habis. Tapi AO cuba jugak untuk selitkan waktu untuk berblogging. InsyaAllah seminggu tu pasti ada entry. 

So korang apa cer?

Tup tup dah Ogoskan. Media sosial pun sepi jugak ni, sebab telefon pun dah tak pegang sangat. 

Itu jelah short update dari AO buat waktu sekarang. Cerita lain kita sambung di entri akan datang. Dan AO ucapkan terima kasih pada semua yang support segmen AO yang tidak seberapa tu. Tinggal beberapa hari lagi segmen tu nak tamat. Dan selepas pada tu, AO akan buat jadual untuk temubual bersama para blogger yang sertai segmen AO. 

Stay safe and enjoy blogging semua!

Ulasan

  1. Hihi samalah dengan akak AO.. sibuk kerja even akak full WFH.. semoga kita semua dilindungi Allah.. akak tak sempat nak jenguk blog awak yang lagi satu.. ada masa nanti akak jenguk yea..

    BalasPadam
  2. Welcome back AO. Akak pun baru beberapa hari ni jenggah blog balek.Sakan reading list buat hal hari tu😅. Nak buat BW pun tak boleh😂.

    BalasPadam
  3. Kakmim x join lg la segmen AO.. lama dh tgk tp x jgk terbuat.. hihi.. apapun utamakan yg hakiki dulu.. ada masa jgn lupa update blog k

    BalasPadam
  4. Kejap je tahun ni hahaha tetiba dah ogos 🤦🏾‍♂️

    BalasPadam
  5. Sekejap je masa dah masuk bulan ogos
    Its okay kak
    Rabia jenguk juga blog kak
    Tengok2 yeay today ada entry baru lah
    Tu singgah bw blog kak tu

    BalasPadam
  6. Cepat masa berlalu. Tak ada cerita apa sangat. kat blog cerita makanan dan cerita je lah. Musim PKP ni sibuk okaylah, fikirkan mana yang perlu :)

    BalasPadam
  7. Pejam celik pejam celik dah ogos kann, nanti tiba tiba dah masuk 2022. Padan macam ni jelah selagi covid tak berakhir :')

    BalasPadam
  8. Tak pa OA..slow slow..kak shida pun mcm tu..

    BalasPadam

Catat Ulasan