• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Salam Maal Hijrah 1443

Salam Blogger kepada semua!

Harap kalian berada dalam sihat walafiat hendakNya.

Hari ni terasa sayu benar buat seluruh warga Malaysia. Satu persatu berita kematian semakin hampir dengan orang yang kita kenal. Minggu yang sudah, salah seorang pensyarah AO waktu diploma di Arau, telah pergi bertemu Ilahi. Itupun AO lambat tahu sebab dah lama tak aktif update cerita dengan kawan-kawan.

Kerana COVID kata berita. 

Sedih memang sedih. Terasa kali terakhir AO jumpa memang tujuh tahun lalu. Tak sangkakan. Tapi, siapa je yang dapat jangka ajal maut semua. Kita hanya bersedia tunggu giliran...

Tahun baru yang menyayat hati. 

1443 Hijrah dalam memori. Pemula bagi sebuah pengakhiran.

Salam Maal Hijrah 1443

Dikesempatan ini, AO nak mengambil peluang untuk mohon maaf diatas segala kekhilafan kepada semua yang mengenal AO. Selamat Tahun Baru Hijrah 1443!

Semangat hidup kena sentiasa diperbaharui demi kelangsungan. Hargai setiap memori dan carpe diem!

Wish you all a happy day, May Allah bless us and stay safe!

 

p/s:

10-08-21, Kepada Sesiapa akan bermula!!!

Ulasan

  1. Selamat Menyambut Maal Hijrah AO. Semoga di tahun baru ni yang baik baik je di hari hari mendatang. Aaminnn..

    BalasPadam
  2. Salam Maal Hijrah jugak buat AO! ;)

    BalasPadam

Catat Ulasan