• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Aidil Adha bersama Covid

Sambil menjadikan nasyid haji sebagai musim latar, AO mulakan penulisan.

Salam blogger semua dan Selamat Hari Raya Aidil Adha 1442H!

Eh raya haji kedua dah kita bersama Covid ya. Kalau tahun lepas, sempat beraya haji dengan keluarga di tanah Miri, ada shootage bagai. Tapi, tahun ni kita beraya di rantau saja. 

Alhamdulillah, Maghrib tadi jiran AO ada sedekahkan juadah raya; rendang dan ketupat kalau tak silap. Rezeki adat berjiran begitulah kita.

Ucapan raya haji 1442H

Baju raya ke kuih raya semua memang takde. Kerja raya itu adalah. 

Besarlah harapan kita semua agar dapat bertemu dengan Raya yang akan datang dengan suasana ziarah menziarah sanak saudara. Semoga tahun ini adalah penamat bagi dunia Covid di negara Malaysia dan juga serata dunia. 

Amin.

Jadi, macam mana korang sambut raya haji tahun ni? 

Ada buat gambar raya jugak ke? Apa-apa pun sentiasa berwaspada dan jaga jarak. Walaupun kadar penerima vaksin ramai, tapi ia masih bukan alasan untuk memandang lewa dengan SOP.

Stay Safe everyone!

Comments

  1. Selamat Menyambut Aidiladha, AO.
    Stay safe and jaga diri baik-baik.
    Tahun ni akak pun lauk-pauk raya jiran yang sponsor. Sebab kami berdua je di rumah ni... malas nak masak-masak sangat.

    ReplyDelete
  2. Tak ada gambar raya, yang ada nasi minyak je hehehe.
    Selamat hari raya aidiladha AO!

    ReplyDelete
  3. Salam Aidiladha AO. Saya stay dengan parents, so mood raya tu ada la jugak. Kalau bujang rasanya makan, tido dan tengok movie sahaja. Huhu

    ReplyDelete
  4. Slm aidil adha. Raya sambut dgn family je. Masak sikit2 dan makan sendiri. Tak ada jemput saudara mara.

    ReplyDelete
  5. salam raya korban AO!

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Raya AO. Saya masak rendang dan berbaju raya sekejap je buat foto kenangan. Ambil feel raya kejap :)

    ReplyDelete
  7. Sama kita, takde gambar raya. Semoga tahun depan kita dapat raya macam dulu-dulu. :)

    ReplyDelete
  8. Semoga tahun hadapan ada sinar untuk kita menjalani hari raya dengan lebih meriah.

    ReplyDelete

Post a Comment