• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Tahniah Para Pemenang Contest #luckyblog by AO!

Salam Aidilfitri buat semua warga blogger!

Mesti peserta contest dah berdebar dan ternanti siapa bakal pemenang yang bertuah dapat baju baru buat blog mereka kan? 

First of all, aku ucapkan terima kasih buat semua yang sertai dan kegigihan dalam mengumpul point. Walaupun dalam kesibukan Ramadhan, Raya dan sebagainya, masih ada juga yang rajin mengumpul sehingga pemenang kali ini di luar jangkaan!

Pemenang contest #luckyblog by AO

Berikut adalah senarai pemenang yang bertuah hasil kegigihan mereka mengumpul points!

Pemenang Contest #luckyblog top 3

Pemenang Contest #luckyblog top 5

Pemenang Contest #luckyblog top 10

Tahniah semua!!!!

Kalau nak tengok berapa jumlah mata yang dikumpul oleh mereka, boleh rujuk gambar berikut:

*klik image untuk lebih jelas*

Mata terkumpul peserta contest #luckyblog by AO
Aku pun macam tak percaya dengan kedudukan terakhir kali ni. Sebab daripada top 5, kini mengungguli tempat pertama! Tahniah blogger Naim!!!

Okay, untuk tuntutan hadiah korang boleh rujuk gambar dibawah:

Cara tuntutan hadiah contest #luckyblog by AO

Sedikit update dengan situasi semasa:

Phew! Akhirnya selesai sudah contest sebulan bersama AO. Busy tak terkata jugaklah sepanjang minggu ni. Untuk yang usha IG Story aku, korang pun dah sedia maklum, aku baru je selamat mendarat ditanah Selangor pada 15 Mei lalu. Untuk dua hari ni, memang busy kemas bilik, rumah sebab dah lama ditinggal ianya agak bersawang tahap giga! (Ni pun tak habis kemas lagi...)

Tahniah lagi sekali buat semua pemenang dan juga peserta yang sudi meriahkan contest ni. Itu sahaja dulu dari aku. Jangan lupa redeem hadiah!

Adios! dan Happy Blogging!

Ulasan

  1. Alhamdulillah terima kasih kak dpt duit hehe

    BalasPadam
  2. Wah tahniah Naim dan juga farah dan syu... Rezeki tuah di luar jangkaan ye hehhe..

    Yeay dapat duit raya juga.. Tq AO

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah.. tahniah kepada semua pemenang...🥰🥰🥰

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah. Tahniah kepada pemenang!
    Penat kerja tak sempat nak collect points >.<

    BalasPadam
  5. kita jadi arnab,banyak tertido,ki3
    tahniah naim & farah

    BalasPadam
    Balasan
    1. By the way sebelum terlupa,jemput semua join contest #riangraya bersama Syuderis okay!!Tarikh tutup 27/5

      Padam
  6. Tahniah buat semua pemenang...

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah.. Terima kasih AO.. Nanti kak Sha wassup details ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah juga pada semua pemenang yang tersenarai..

      Padam
  8. Alhamdulillah. Ada rezeki di sini. Thanks, AO. Tahniah juga pada teman-teman yang lain 😊

    BalasPadam
  9. Alhamduillah. :)

    Thaniah juga kepada semua .. selamat hari raya

    BalasPadam
  10. Tahniah kepada semua pemenang

    BalasPadam
  11. tahniah kpd smua yg berjaya!

    BalasPadam
  12. congrats kepada semua pemenang !!!!!

    BalasPadam
  13. Tahniah kepada semua pemenang...! :)

    BalasPadam

Catat Ulasan