• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Review #luckyblog 12: Travelog Syuhada Salleh

Salam Blogger kepada para pembaca budiman.

Alhamdulillah masuk blog ke-4 sudah review #luckyblog hari ni. Adalah tersangkut sikit jadual dari perancangan awal. Tapi takpe, kita cuba habiskan semua review ni pada bulan Syawal.

Review #luckyblog 12: Travelog Syuhada Salleh

Review blog Syuhada Salleh

Aku suka masuk blog Kak Syu ni sebab dia kena dengan nama blog beliau. Seorang yang gemar melancong, travel dan macam tak percaya yang blog ni baru ditubuhkan pada tahun 2019!

Kalau takde pandemik, aku rasa mesti dah merantau ke pelbagai negara dah Kak Syu ni. Sebab dari blog beliau kita boleh nampak senarai tempat yang beliau nak pergi. Tapi, sebab pandemik, semua perancangan tu terpaksa ditunda. 

Apa yang menarik di Blog Travelog Syuhada Salleh?

Bab perlancongan dan travel!

Hebatlah Kak Syu, sejak 2012 sehingga tahun 2019 dah melancong ke 26 buah negara! Kalau tak percaya boleh usha entri ni:

Senarai Negara Yang Aku Pernah Travel 

Perjalanan paling aktif dan ketara sekali, Kak Syu meneroka dunia pada tahun 2019. Nasiblah berkesempatan balun melancong puas-puas sebelum pandemik. Gian tu, takdelah terkilan sangat berbanding orang yang baru nak jadikan 2020 sebagai tahun melancong mereka 😅

Dari segi design

Blog Kak Syu memang sangat kemas, simple dan teratur. Nampaklah gaya blog seorang traveller. 

Selain daripada tu, Kak Syu seorang yang aktif support blogger dengan sertai pelbagai segmen, giveaway dan contest. 

Link media sosial Travelog Syuhada Salleh

Untuk yang masih baru dan tak familiar dengan blog Kak Syu, bolehlah follow blog beliau serta media sosial

Blog

Instagram

Facebook

Kad Raya buat Travelog Syuhada Salleh

Kad Raya TSS by AO

Orite, setakat itu sajalah sesi review kita kali ni. InsyaAllah ada lagi 11 blog untuk direview. Sampai bertemu pada sesi review akan datang. 

Salam Blogging & Stay Safe everyone!

Comments

  1. tu la kan... gigih nak baca entry travel dia... ")

    ReplyDelete
  2. Banyak pasal travel kan best baca blog dia

    ReplyDelete
  3. Seronokkkk baca kisah travel kak syu ni

    ReplyDelete
  4. Yup, sesuai niche travel dengan blog Syu. Baru je lepas singgah sana tadi :)

    ReplyDelete
  5. terima kasih sudi review blog ya syu, AO. smoga tak jemu singgah lagi..

    ReplyDelete
  6. Salah sorang blogger yang selalu akak singgah baca kisahnya sebab penceritaan tentang pengembaraan ke negara orang... Memang seronok baca..

    ReplyDelete

Post a Comment