• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2021

Latest on the blog

Design Blog Saudara Ukail Sanif

Salam Blogger semua! Di hari yang penuh tenang dan aman ini, (sebab dekat kawasan rumah AO hujan sepanjang hari), AO harap korang semua berada dalam keadaan sihat wal a'fiat hendaknya.  Sebelum AO meneruskan dengan design blog yang lain, AO selesaikan dulu review blog yang dah siap. Blog seterusnya ini adalah mili…

Terima Kasih Peserta Segmen Wanna Be My GFF by AO!

Salam Blogger semua! Seperti yang sedia maklum, tiga minggu yang sudah AO ada mengendalikan satu segmen yang disponsor oleh Golden Fresh Fruits. Dengan harapan supaya ramai yang mengenal lebih dekat dengan buah yang menjadi trademark kepada Negeri Terengganu, iaitu Melon Manis Terengganu.   Sebelum kita bercerita den…

Design blog Shuhada Razak

Salam blogger semua! Minggu ni AO akan review blog-blog yang AO dah siapkan customize buat mereka. Adalah dalam beberapa blog. Tak ramai tapi inipun tak menang masa.  Time is scarce. Alhamdulillah AO pun syukur sangat, walaupun AO tak buat iklan, tapi sentiasa ada yang mencari. AO ni pulak satu hal, susah nak kata tid…

Little NoOne Family new theme!

Salam Blogger semua.  Alhamdulillah siap akhirnya wajah baru bagi blog kakak kita nan seorang ini. Masih juga mengekalkan tema berwarna pink itu suatu kemestian.  AO masih lagi guna sistem membeli template di Etsy, dan akan mula customize based on permintaan pemilik blog. So, untuk tahun ni blog aienienka.com merupaka…

Salam Maal Hijrah 1443

Salam Blogger kepada semua! Harap kalian berada dalam sihat walafiat hendakNya. Hari ni terasa sayu benar buat seluruh warga Malaysia. Satu persatu berita kematian semakin hampir dengan orang yang kita kenal. Minggu yang sudah, salah seorang pensyarah AO waktu diploma di Arau, telah pergi bertemu Ilahi. Itupun AO lamb…

Ogos dah rupanya

Salam Blogger buat semua yang membaca. Selepas seminggu Ogos berlalu, baru hari ni AO berkesempatan update cerita yang terlalu banyak tertinggal. Hampir jugak bersawang blog ni dibuatnya.  Kau tu dahlah tengah anjur segmen, boleh pulak tak aktif kan? Apa da.... AO mintak maaf sebab terlalu lama menyepi. Sibuk dengan u…