• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Showing posts from July, 2021

Latest on the blog

Senarai Peserta Segmen Wanna Be My GFF by AO

Salam Blogger kepada semua! Pertama dan utamanya AO nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua blogger yang menyertai Segmen Wanna Be My GFF by AO.  Untuk yang belum sertai segmen ni, masih berbaki kurang dua minggu saja penyertaan dibuka . [ Klik sini untuk sertai ] Kalau mengikut kalendar hari sedunia, 30 Julai me…

Melon Manis Terengganu oleh Golden Fresh Fruits

Salam Blogger semua! Apa habaq belaka? Sihat dak? Alhamdulillah AO sihat hendakNya. Dalam musim peningkatan yang semakin menjadi-jadi begini,kesihatan itu adalah anugerah paling mahal untuk dikecapi. Sejak dua menjak ni meriah pulak AO mempromosi Golden Fresh Fruits ini ye dak? Maklumlah bila orang sponsor kita untuk…

Giveaway Road To 3M Mamapp

Salam Sabtu rakan blogger semua! Semoga semua berada dalam keadaan sihat walafiat hendakNya. So, hari ni AO akan cuba cari mana-mana segmen yang AO masih belum join dari anjuran rakan blogger, kot ada terlepas boleh habaq mai na. AO baru je nak join segmen anjuran Mamapp ni. Korang dah join belum? Kalau belum, jom ram…

Segmen Wanna Be My GFF by AO

Assalamualaikum Salam Blogger semua! Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk merai Aidil Adha di rantauan dalam keadaan sihat hendakNya. Ramai jugaklah yang AO tengok posing dengan baju raya masing-masing. Terasa meriahnya raya. Seperti yang dijanjikan, sempena pelancaran Podcast AO bertajuk Kepada Sesiapa yang …

Aidil Adha bersama Covid

Sambil menjadikan nasyid haji sebagai musim latar, AO mulakan penulisan. Salam blogger semua dan Selamat Hari Raya Aidil Adha 1442H! Eh raya haji kedua dah kita bersama Covid ya. Kalau tahun lepas, sempat beraya haji dengan keluarga di tanah Miri, ada shootage bagai. Tapi, tahun ni kita beraya di rantau saja.  Alhamdu…

Kemunculan Kepada Sesiapa

Salam Blogger sekalian! Pembuka bicara selalunya kitakan bertanya sapa. Bagaimana hari kalian? Okay tak okay? Kalau tak okay, itupun okay...hidup tak semestinya semua kena okay. Kadang tak okay itu pun okay saja... Take your time, take a deep breath and carpe diem! Dua hari sudah merupakan hari yang agak kelam buat AO…

Terima Kasih Blogger Syu Deris

Salam Blogger semua! Okay lagi tak ni nak kena duduk rumah sampai akhir tahun? 😅 AO harap semua dalam keadaan baik-baik sahaja hendaknya. Moga dengan duduknya kita dirumah ini juga dapat dijadikan ibadah dan pahala juga kerana memudahkan urusan banyak pihak. InsyaAllah. AO kalau kesibukan kadang buka jugak blognya. T…

Segmen Renew Bloglist 2021

Salam Blogger semua! Pe habaq belaka? Sihat dak? Alhamdulillah AO sihat hendakNya. Sebelum AO update post baru hari ni, moh le kita meriahkan Segmen Renew Bloglist 2021 anjuran blogger Jari Jemari Menari yang memakai nama Ika Shoid ni Kalau korang nak join boleh tekan banner dibawah ya. Dan boleh juga ke sini ---> …

Building New Habits

Salam Blogger buat semua warga yang membaca! Macam mana minggu kedua di bulan Julai ni? Ada okay tak? InsyaAllah, AO doakan semua berada dalam kondisi yang sihat hendaknya dan diredhai Ilahi. AO sejak dua menjak ni banyak lesap kan? Hahahah...itulah dia. AO bukanlah full-time blogger, sebab tu kejap ada kejap takde. K…

Giveaway Aku Dan Kamu

Salam blogger buat semua! Di hari Sabtu yang tenang lagi aman ni, ngantuk sebenarnya. Baru dapat merasa Sabtu yang normal. Tetiba nampak ada segmen baru dari blogger As Samsudin. Eh Giveaway Aku dan Kamu? Wah menarik hadiahnya, kena join ni. Oh rupanya Kak As buat Giveaway ni sempena anniversary dia. Sweet kan? AO doa…

Upgrading Workspace at Home

Salam Blogger semua! Ya Allah, lamanya rasa tak jengah blog...rindu gila! Even blogwalking pun tak dan. Maklumlah, AO sibuk dengan pelancaran satu kedai online dekat tempat AO kerja. Penat dia nak pastikan sistem tu elok, masyaAllah.... Sampai tak tenang hidup! Yelah, beza tau kerja kita setup untuk sendiri, dengan ki…