• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Latest on the blog

Review #luckyblog 1: Ke Arah Mencari RedhaNya

Salam berhujung minggu semua!

Esok cuti umum, bolehlah bersenang sedikit (sikit jelah). Maka, akhirnya bertemu juga kita dengan titik pengakhiran bagi sesi review #luckyblog.

Tarik nafas lega betul bila dah habis. 

Jadi, kemenangan yang berpihak disaat terakhir bagi barisan peserta contest tempoh hari memang diluar jangka!

Tak pernah berada di Top 3 pada setiap pengumuman, tiba-tiba berdesup mencantas yang lain. Hebat permainanmu Naim! 

Maka, sesi ini akan berakhir dengan pemenang tempat pertama bagi contest #luckyblog iaitu Pemuda TTBC!

Review #luckyblog 1: Ke Arah Mencari RedhaNya

Review blog TTBC by AO

Pemilik kepada Blog 'Ke Arah Mencari RedhaNya' ini bernama Naim. Dengan URL blog 'pemuda ttbc', sedikit sebanyak kita dapat tahu yang blog ini dimiliki oleh seorang pemuda yang berjiwa pejuang.

Amboi kau, kemain decribe orang pejuang. Tidak, maksud saya, bila kita masuk dan belek barang satu dua post beliau, kita boleh tahu yang beliau merupakan seorang yang berani menyuarakan pendapat dalam memperjuangkan suara Islam.

Iyalah, kalau bukan Muslim yang melantangkan suara, siapa lagi.

Apa yang Menarik di Blog Ke Arah Mencari RedhaNya?

Isu semasa di sekitar dunia Islam. 

Blog ini juga banyak mengutarakan lirik nasyid, tazkirah dan renungan serta yang paling hebat sekali beliau boleh bertazkirah menggunakan anime.

Seorang yang minat pada anime terlalu tinggi menyebabkan favicon yang dipilih pun icon anime. 

Hebat benar penangannya.

Blogger Naim juga antara yang paling rajin tinggalkan jejak serta komen dan menyokong pelbagai anjuran segmen, giveaway, contest rakan blogger yang lain.

Rezeki aktif meriahkan segmen membuatkan Naim berjaya mendapat baju raya blog secara percuma!

Dari segi Design?

Yang ini aku akan ulas dalam entri lain. Sabar ya. Kalau nak tengok live, boleh terus ke link beliau yang akan disertakan nanti.

Link Media Sosial Ke Arah Mencari RedhaNya

Blog | Instagram | Facebook Page | Twitter | Pinterest

Kad Raya buat Blogger Naim

Kad Raya buat blogger Naim by AO

Alhamdulillah! Akhirnya selesai j uga misi untuk habiskan review semua blog peserta sebelum Syawal tamat. 

Lepas ni, AO akan sambung review wajah baru kedua blog bagi tempat pertama dan kedua pula. Tapi, bukan hari nilah. InsyaAllah di lain hari kita jumpa lagi. 

Stay safe and Happy Blogging everyone!

Comments

  1. Betul, naim rajinn join contest and boleh dikatakan orang terawal join contest. Rajinnn juga tinggalkan komen di blog saya hehehe. Tahniah naim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn! suka betul balas komen orang yang rajin mengomen ni. kita bw pun bila ada masa utk blogwalking. ni pun lahai...hahaha.

      Delete
  2. Tahniah kepada Naim.. Nanti nak gie terjah..

    ReplyDelete
  3. Semoga semua yang AO review akan terus berblog .... :)
    Tahniah kepada semua juga

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. alhamdulillah...moga dapat banyak manfaat

      Delete
  5. Terima Kasih AO. Semoga terus sukses ya.. :)

    ReplyDelete
  6. Blogger naim best! Tahniah naim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann! alhamdulillah rezeki rajin blogger naim :D

      Delete
  7. bestnya bila kena review...meh meh review blog eca pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah ada masa, ada rajin, AO review hehehe

      Delete
  8. Dah habis review. Saya datang ni nak baca AO komen blog saya. Tahniah Naim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe maaf ao tak dapat nak balas komen semuanya ^_^!

      Delete

Post a Comment