• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Showing posts from May, 2021

Latest on the blog

Review #luckyblog 10: Jurnal Shikin Razali

Salam Syawal ke-18 buat semua warga blogger dan pembaca budiman yang menjengah laman Alien Oren! Hari ni AO akan buat review bagi peserta contest #luckyblog yang meraih kedudukan di tangga ke-10 tempoh hari. Blog yang tak asing lagi di blog AO adalah Jurnal Shikin Razali. Sebab beliau pernah menggunakan khidmat design…

Review #luckyblog 11: Kisah Seorang Slow Runner

Salam Syawal yang ke-14 buat sekalian umat Islam dan Happy Wesak Day buat semua yang merai! Hari ni agak kecoh sikit dengan sesi pendaftaran untuk #AstraZeneca...Alhamdulillah AO dah lepas...itu pun serba loading dan penuh slot. Dapat tarikh bila tu, Wallahua'lam lah sebab AO dok main tekan je mana yang dapat samp…

Review #luckyblog 12: Travelog Syuhada Salleh

Salam Blogger kepada para pembaca budiman. Alhamdulillah masuk blog ke-4 sudah review #luckyblog hari ni. Adalah tersangkut sikit jadual dari perancangan awal. Tapi takpe, kita cuba habiskan semua review ni pada bulan Syawal. Review #luckyblog 12: Travelog Syuhada Salleh Aku suka masuk blog Kak Syu ni sebab dia kena d…

Review #luckyblog 13: Blog Sal

Salam Blogger kepada semua pembaca budiman! Review yang ketiga ditangga 13 pada contest #luckyblog yang lalu, menjadi milik kepada Blogger Sal.  Blog Sal pernah menjadi Top 10 pada minggu kedua penyertaan Contest. Mungkin persaingan semakin sengit dan akhirnya jatuh je tangga 13 pada minggu akhir.  Review #luckblog 13…

Review #luckyblog 14: Kisah Aienienka

Salam Blogger buat semua pembaca! Blog kedua yang AO akan review kali ni adalah milik saudara kandung AO sendiri iaitu Aienienka. Haaa.....masa awal blogging dulu, aku selalu hasut beradik untuk join segmen dan giveaway blogger lain. Kitaorang dulu hampir semua beradik ada blog. Tapi yang aktif sekarang hanya tinggal …

Review #luckyblog 15: Atie Zieya

Salam Blogger buat para pembaca yang budiman sekalian! Semoga kalian semua sihat walafiat hendakNya. Seperti yang telah dijanjikan, mulai hari semalam AO akan mereview setiap blog yang sertai contest #luckyblog pada 15 April sehingga 15 Mei yang lalu. Semak senarai pemenang Contest #luckyblog by AO Turutan review ada…

#RIANG RAYA Bersama SyuDeris

Salam Aidilfitri buat warga blogger sekalian! Sempena masih berada di bulan Syawal ini, jomlah kita meriahkan contest anjuran blogger Syu Deris. Boleh klik banner untuk join atau klik link [ sini ]. Syarat Penyertaan:- Follow media sosial ✔ Buat Post ✔ Copy banner dan backlink ✔ Sediakan gambar raya beserta ucapan ✔ T…

1st Giveaway Sempena B'day SA 6 June 2021

Alright! Dari hari tu lagi nak join, baru sekarang dapat join GA Kak Suria ni. Awet muda betullah Kak Suria. #idola gitu! So, korang jom kita sama-sama meriahkan GA ni. Macam biasa, klik banner untuk join, atau boleh jugak klik [ sini ]. All the best semua!

NZ Souvenirs Giveaway by SitiYangMenaip

Salam Aidilfitri buat warga blogger! Rayakan sebulan....heheheh so hari ni selepas riuh meriahkan contest sendiri, mohle kita join segmen orang lain pulak.  Segmen ni anjuran blogger SitiYangMenaip. Aku pilih Kategori Satu . Korang boleh klik banner diatas untuk sertai segmen! Atau boleh jugak klik [ sini ] Untuk li…

Tahniah Para Pemenang Contest #luckyblog by AO!

Salam Aidilfitri buat semua warga blogger! Mesti peserta contest dah berdebar dan ternanti siapa bakal pemenang yang bertuah dapat baju baru buat blog mereka kan?  First of all, aku ucapkan terima kasih buat semua yang sertai dan kegigihan dalam mengumpul point. Walaupun dalam kesibukan Ramadhan, Raya dan sebagainya, …

Terima Kasih Supporter di Buy Me A Coffee!

Selesai sudah tolong update blog member kat sebelah. Kalau korang nak baca, sila jenguk [ Berangan Selagi Percuma ]. Aku tak tahulah kenapa aku lagi rajin update blog yang bergenre diari dan peribadi instead of informative dan trendy.  Salam Ramadhan Kareem buat semua warga yang menjengah laman ini. Aku harap korang t…

Baju Baru Blog Untuk Jurnal Shikin Razali

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga Bumi! Alhamdulillah di kesibukan mengikuti training, sempat juga siapkan permintaan Kak Shikin kita untuk siapkan baju baru buat blog beliau.  Pakej yang Kak Shikin ambil adalah pakej Gold bernilai RM155 . Tetapi, beliau request untuk tukar blog header tanpa chibi. Jadi harga sel…

TOP 10 Peserta Contest #luckyblog by AO Minggu Ketiga

Salam Jumaat terakhir di bulan Ramadhan yang penuh Baraqah kepada semua warga yang membaca! Terlepas pulak update contest secara mingguan semalam. Minggu ni, contest #luckyblog by AO sudah pun mencapai minggu yang ketiga dan sedang berada di minggu terakhir!  Persaingan masih kekal lagi kedudukan di tempat yang sama. …

Segmen Bloglist Pertama by Faezah Mdnor

Salam Ramadhan Kareem warga blogger sekalian! Jom meriahkan segmen Bloglist Pertama by Faezah MdNor! Segmen ni berlangsung selama 10 hari saja. Korang boleh join dengan klik banner dia atas atau guna link ni [ Join Segmen Bloglist Pertama by Faezah Mdnor ] Semalam nak join, tapi tak dan pulak. Baru hari ni sempat joi…