• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie dibawah naungan Orang Creative Legacy yang telah didaftarkan bagi tujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Tunjukkan catatan dari April, 2021

Latest on the blog

TOP 10 Peserta Contest #luckyblog by AO Minggu Kedua

Salam Ramadhan Kareem dan Nuzul Al-Quran buat warga yang membaca! Lately aku agak kesibukan sedikit. Sampai tak sempat nak itu ini dilaman blog mahupun media sosial. Tapi, janji tetap ditunaikan.  Ikutkan aku update secara berkala secara harian, tetapi ada yang takut dengan update harian itu akan membuat ramai terguga…

Hadiah Giveaway Shida Radzuan Dah Sampai!

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga yang membaca! Alhamdulillah masih dipertemukan dengan Ramadhan yang ke-14. Maksudnya sudah dua minggu kita berpuasa. Sebagai menghormati pemergian anak kapal KRI Nanggala 402, marilah sama-sama kita hadiahkan Al-Fatihah buat mereka sejenak. Al-Fatihah. Moga roh mereka dicucuri Ra…

TOP 10 Peserta Contest #luckyblog by AO Minggu Pertama

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga blogger yang setia blogwalking! Alhamdulillah dah seminggu Contest #luckyblog berlangsung . Walau ianya tidaklah semeriah, tapi alhamdulillah masih punya peserta yang rajin dan komited dalam mengumpul point entries.  Aku tahu contest ni agak leceh dan luar dari norma kebiasaan ya…

GIVEAWAY RAMADHAN BY SHFYQHAZHR.COM

Salam Ramadhan kareem buat warga muslim yang meraikannya dan juga buat para blogger yang membaca. Sedang asyik berccontest dan bergiveaway ni, marilah sama-sama kita meriahkan giveaway. #supportblogger gitu Hari ni blogger Syafiqah Azhar baru lancarkan Giveaway Ramadhan. Kalau nak join boleh klik banner okay! Apa impi…

Senarai Peserta Contest #luckyblog by AO & Cara Kumpul Point

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga blogger! Dah nak masuk seminggu kita raikan Ramadhan. Dalam menyibukkan diri dengan ibadah bulan Ramadhan dan rutin harian, AO juga menyelitkan lagi kesibukan pada peserta contest. Apolah nasib yob! hahaha Pertama dan utamanya, aku nak ucapkan; Ribuan terima kasih pada semua yang…

Senarai Hadiah Contest #luckyblog by AO

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga yang membaca! Macam mana puasa kelima ni? Okay tak? Eh, balik-balik tanya soalan sama, okay tak okay...gitulahnya kan? Bahasa basi pembuka kata. Seperti yang dijanjikan, hari ni aku akan berkongsi senarai hadiah bagi contest #luckyblog yang sedang berlangsung sepanjang Ramadhan …

Kenapa Buat Contest guna SweepWidget?

Salam Ramadhan Kareem buat warga blogger! Bermula 15 April sehingga 15 Mei, AO mengadakan contest #luckyblog sempena tujuh tahun berkecimpung dunia blogging. Bermula dengan penubuhan yuhaadie, kemudian berpindah ke WordPress dengan nama sofieadie, kini dengan persona baru Alien Oren. [ Kisah turun naik berblogging ] …

Menang Giveaway Raya Shida Radzuan

Alhamdulilah, rezeki bulan Ramadhan kali ni AO berjaya menangi Giveaway anjuran blogger Shida Radzuan . Dapat 10 custom kad raya dan satu kad hari raya dari Shida Radzuan. Settle dah bahagian penebusan hadiah tadi.  Ha, untuk yang belum lagi semak senarai pemenang bagi Giveaway ni, boleh semak dekat sini: [ Pemenang G…

Contest #Luckyblog by AO

Alhamdulillah, hari yang diraikan telah tiba (walau lambat sehari). Akhirnya, contest sempena meraikan wajah baru dan misi baru Alien Oren oleh sofieadie berjaya juga dihasilkan.  Contest yang diberi nama #luckyblog adalah misi mencari 10 orang pemenang yang benar-benar bertuah dalam mengumpul point untuk dapatkan  3 …

Salam Ramadhan 1442 H!

Salam Ramadhan buat semua warga muslim yang meraikannya.  Macam mana persiapan puasa kali ni? Okay tak semua?  AO alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Hari tu sepi lama sikit sebab ralit tengok series 'Orange Is The New Black'. Tak rancang pun nak khatamkan series tu, tetiba tersangkut. Eh, eh dah puasa…

Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog

Salam budiman buat semua warga maya! Hari ni baru berpeluang sertai Giveaway anjuran blogger Shida Radzuan . Aku sudah ditag oleh aienienka dan Diyaneee , Thanks uolls for tagging me. Perasaan menyambut Ramadhan & Syawal 1442H? Hurm...susah nak cakap bab perasaan ni. Sebab bagi aku puasa dengan raya sama saja set…

Wajah Baru Alien Oren + Upcoming Contest

Salam Budiman buat semua warga maya sekalian, Alhamdulillah, dengan izinNya aku berjaya jugak setup kedua-dua blog seperti yang dikehendak. Berapa habis? Tak payah tanyalah. Cukup masa nanti aku kongsilah jumlah sebenar aku habiskan sepanjang berkecimpung dalam arena blogging. Hari ni aku akan cerita apa yang berlaku …