• 1
    NEW THEME
    AO menyediakan khidmat untuk para blogger yang inginkan pembaharuan pada wajah blog dengan elemen yang lebih segar dan minimalist.
    Learn more
  • 2
    FROM ZERO
    AO juga membantu sesiapa sahaja yang berkeinginan miliki blog mahupun website dari zero.
    Learn more
  • 3
    BLOGGING 101
    Sesi perkongsian mengenai dunia blogging dari pelbagai sumber yang sesuai dijadikan bacaan ringan dan diamal bersama.
    Learn more
Meet the Alien!
Alien Oren @ AO adalah persona yang dicipta oleh sofieadie bertujuan mengeksperesikan minatnya terhadap dunia webdesign.

Tertubuhnya laman ini sebagai langkah bayi buatnya bagi membantu para blogger yang berminat untuk menyegarkan laman blog mereka serta menawarkan khidmat mencipta website dari zero dengan menggunakan platform Blogger dan Wordpress.
WANNA KNOW MORE?
READ HERE

Read these first!

Showing posts from March, 2021

Latest on the blog

Reforming blog & website

Kabare buat semua warga maya budiman, alhamdulillah hasil sokongan dan doa kalian, AO Design sudah mula meraih peminatnya sendiri. Ecececeh peminat kau! Hahahah bukanlah...dia macam potential client and visitor gitu dong! Selepas hari jadi Chester hari tu, aku agak sibuk uruskan satu lagi website lama. Dulu yelah aku…

Legends Never Die...

Kabare kalian budiman yang masih sudi menatap laman oren ini. Hari ni 20/03 tahun 1976 adalah tarikh kelahiran seorang legenda yang paling aku kagumi. Aku tahu bunyinya seakan klise untuk menyanjung mereka yang telah pergi, tapi betullah.... lebih baik terkenal selepas mati. Macam arwah Ahmad Ammar Ahmad Azam. Kagum …

Berharap Covid-kan Berakhir...

Setahun yang lalu, masa ni semua orang diwajibkan tidak keluar dari rumah masing-masing.  Setahun lalu, aku masih lagi terkapai-kapai jadi graduan dalam industri kerjaya. Itupun diberhenti... Setahun lalu, kami merancang untuk family gathering. Sampai ke sudah tiada tarikh pasti... Berharap Covid berakhir seakan musta…

Cara Membuat Kakak Jadi Alien

Semalam sambil-sambil belek Google Console, terjumpalah satu query; "Cara membuat kakak jadi alien" .  Aku macam, 'Eh, budak ni dah kenapa nak buat kakak dia jadi alien? Benda apalah si kakak buat sampai adik dia google begitu sekali?' Dan bermacamlah soalannya yang macam tak masuk akal.  Hidup punya…

Soft-Launching AO Design Service!

Alhamdulillah!  Seperti yang dijanjikan pada hari yang lalu , akhirnya AO berjaya juga merealisasikan impiannya untuk melancarkan webstore sendiri.  Lama tu baru betul-betul terhasil menjadi realiti! Bayangkan sejak 2017 kot plan nak ada webstore sendiri, akhirnya termakbul jugak selepas lima tahun. Terima kasih pada…

Sembang Sabtu

Aku harap masih Sabtu lagilah bila aku publish cerita ni... Dalam lama tak lama, setahun dah hidup dalam dunia virus ni. Alhamdulillah masih sihat dan walafiat hendaknya...syukur... Dalam banyak duduk tepu meneleku nasib, banyak jugak peristiwa berlaku. Walaupun tidak segiga besarnya , tapi bolehlah buat ubah perseps…

Giveaway SUKA-SUKA by anakomak6

Ha...AO pun suka-suka jugak join Giveaway suka-suka anakomak6 ni... Mana yang belum join lagi, macam biasa, Klik banner atau link ni . Mana tahu untung sabut timbul, untung batu tenggelam.  Mana yang dah join. ALL THE BEST SEMUA!!!

Coming Soon!!!

Alhamdulillah, tak lama lagi AO as in aku yang memegang nama ini, tak lama lagi akan melancarkan projek 'Design with AO' dengan tagline ' Your Blog Refresher'. Walaupun dalam keadaan masih tidak memiliki laptop sendiri , tapi aku cuba usahakan untuk kumpul dana sendiri bagi upgrade work space yang seta…

Blog Refreshment for Amazing Distance

Salam Blogger sekalian dan Salam Isra' Mikraj buat seluruh umat Islam! Daku baru perasan minggu ni langsung tadak entri . Mana tah pergi menghilang. Terlalu sibuk cuci mata cari laptop baru. Doalah sebelum raya nanti, dapat jugak rasmikan laptop baru...(amin!) Oh ya, minggu lepas aku ada tolong bagi nafas segar de…

New Profile Picture by Ishamuzen

Awal March lalu, AO ada buat tempahan gambar chibi melalui seorang kenalan yang begitu mahir dalam digital art. Makanya, dalam mencari gambar yang bersesuaian bagi profile picture AO, aku pun tempahlah dengan dia. Nak tengok hasilnya tak?  Ha...untuk yang follow soc-med AO, korang dah sedia maklum dengan perubahan it…

Birthday Giveaway by Eksplorasilea

Bulan baru masih lagi di minggu pertama ni, mesti ramai yang anjurkan giveaway. Jadinya sebagai aktivis blogger, marilah kita meriahkan giveaway ni. Syarat dia pun simple. Korang dah join belum? Kalau belum lagi, apa lagi, moh le klik banner tu lelaju! Tarikh tamat: 22 March 2021 All the best buat semua!

Tamat sudah sesi fisioterapi

Alhamdulillah sesi appointment semalam berjalan dengan lancar dan penuh kegembiraan sebab............ sebab dah TAMAT!!!! Mestilah happykan...tak payah dah nak prepare mental jiwa kena hadap pakar fisio, senyum sengih di balik mask...dan paling best sekali tak payah dah nak kelelahan fikir pasal appointment pada hari …

Introducing a friends' blog

Seperti yang aku ada mention dalam 'Lately...' , akhirnya siap jugak dua buah blog seperti yang diperkatakan. Simple and nice saja.  (Sebenarnya aku ada appointment fisio pukul 2:30 pm nanti..argh! malasnya nak pergiiii...huhuhu) So, sambung balik. Dua blog tu korang boleh jenguk secara live dekat; [ seorangaf…